BARCELONA

Datos del Pueblo

Rectoria De San Pablo

Pueblo

Caseria: Rectoria de San Pablo o Rectoria de Sant Pau

Municipio

Casserres / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1599

 

Ayuntamiento

Dirección

Escodines, 14

Código postal

08693

Teléfono

93-8234000

Fax

93-8234336

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Rectoria De San Pablo o de Sant Pau

Web de Interés

Casserres

E-mail municipio

casserres@diba.cat
 

L'església de Sant Pau de Casserres fou la primitiva parròquia del municipi. Al segle XII fou reedificada l'antiga església de Sant Pau, que és la que ara es conserva.

L'església fou restaurada el 1979 i hom ha deixat al descobert tota l'obra romànica. En el curs d'aquestes darreres reformes van aparèixer unes pintures romàniques, sota l'arrebossat de la nau, que completen les que eren conegudes des de fa temps, i que ara es troben al Museu Arqueològic Diocesà de Solsona.

A Sant Pau de Casserres funciona, des del 1972, una casa de colònies d'estiu, que és adossada a l'antiga rectoria de Sant Pau i té capacitat per a unes 120 persones.

Prop de l'església de Sant Pau hi ha un conjunt de masies de gran interès històric i arquitectònic entre les quals destaquen Bernades, Barbats, Canudes i la del Soler, antigament anomenada el Soler de l'Espluga, sens dubte per una gran cova natural que hi ha al costat de la casa i que presenta indicis clars d'haver estat habitada. L'edifici és una construcció del segle XVIII, amb una notable sala que data del 1770.(ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua