BARCELONA

Datos del Pueblo

Puigdalber

Pueblo

Puigdalber

Municipio

Puigdalber / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

484

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

08797

Teléfono

93-8989077

Fax

93-8989095

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Puigdalber

Web de Interés

El municipi de Puigdàlber

E-mail municipio

puigdalber@diba.cat
 

El municipi de Puigdàlber, amb un terme de 0,4 km², el més petit del Principat, es troba situat a la fossa del Penedès, al N de Vilafranca, en terreny gairebé pla.

El municipi de Puigdàlber, amb un terme de 0,4 km², el més petit del Principat, es troba situat a la fossa del Penedès, al N de Vilafranca, en terreny gairebé pla.

Vista de Puigdalber

Les primeres dades històriques que fan refèrencia a Puigdàlber es remunten al 1108, en què hi ha notícia d'un personatge anomenat Pere Bernat de Puigdàlber, el qual, juntament amb Jordà de Santmartí, senyor de Sant Martí Sarroca, atorgà donació a l'orde de l'Hospital d'un mas en terme del castell de Sant Martí Sarroca. El mateix personatge el 1150 feia unes donacions a Santes Creus de terres en els termes de Gelida i de Ferran. El 1195 s'esmenta la prada de Vives de Puigdàlber entre els límits d'un alou de la Granada.

Llocs d'interès

Església Parroquial de Sant Andres
Can Ferran: l'edifici més antic del poble
Casa Josep Parellada

L'actual temple no té cap valor arquitectònic. S'inicià la seva construcció l'any 1940, sota els plànols de l'arquitecte barceloní Manuel Puig Ganer

Església Parroquial de Puigdalber

Les entitats culturals i d'esbarjo són el Centre Recreatiu de Puigdàlber, que conté una sala de teatre on es fan també projeccions de cinema, i el Centre de Convivència Social, amb un teatre per a 150 espectadors.

FIESTAS Y MERCADOS
Enero, 7: St. Raimon, Fiesta Mayor pequeña. Carnaval, domingo anterior: las Tostadas, almuerzo popular. Mayo, Fiesta de la Gent Gran; Aniversario de los Falcons de Puigdàlber; segundo domingo: Fiesta de la Mare de Déu del Remei. Noviembre, 30: St. Andreu, Fiesta Mayor.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua