BARCELONA

Datos del Pueblo

Pruit

Pueblo

Pruit

Municipio

Rupit i Pruit / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

100

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça major, 6

Código postal

08569

Teléfono

938522003

Fax

938522051

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pruit

Web de Interés

El Nucli de Pruit, turisme

E-mail municipio

rupit@diba.cat
 

El topónimo aparece documentado por primera vez en el año 955 con la forma Pruydo. Se tienen noticias de la iglesia de Sant Andreu de Pruit desde principios del siglo XII y de la de Sant Llorenç Dosmunts desde el siglo XIII. Estas iglesias, como otras del municipio, sufrieron daños en el siglo XV a causa del terremoto que asoló parte del norte de Cataluña y en 1936 como consecuencia de la guerra civil. En 1977 el municipio de Pruit se unió al de Rupit para formar el de Rupit y Pruit

Es compost només de dues cases i una esglèsia romànica la de Sant Andreu. Romànica, molt modificada. Portal d'entrada dovellat. Campanar renaixentista, s.XVIII, vuitavat i de pedra picada

Plano de Situacio de Pruit

Llocs d'Interès Natural:

Boscos de Rupit i Pruit: Coníferes a Corriol; fagedes al puig de Roma, al Soler, coll Sesviles, puig d'en Bac i la Casassa; i rouredes a Rupit.

Mirador de la carretera de Pruit a Falgars: Deixant la C-153 al Pinós, l'antic camí de Pruit a Falgars és un seguit de maravelloses vistes de la Garrotxa, els Pirineus i els cingles d'Aiats.

Masos de Pruit: La Fontana, la Casassa, el Llorà, el Vilar, el Coll, el Pinós, Torrent, la Garganta, la Serra, la Rovira, el Collell, les Viles, Comajoan, l'antic Hostal del Grau, i Corriol, on Josep Pla hi va fer estada.

Hom celebra a Pruit el 8 de setembre un aplec a la capella de la Mare de Déu del Roure i la festa major, en honor a sant Andreu, s'escau el 30 de novembre(ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua