BARCELONA

Datos del Pueblo

Premia De Mar

Pueblo

Premia de Mar

Municipio

Premia de Mar / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

27545

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

08330

Teléfono

93-7417400

Fax

93-7417425

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Premia De Mar

Web de Interés

Viure i Gaudir de Premia de Mar

E-mail municipio

premiam@premiademar.org
 

El poble de Premià de Mar, allargat a la costa té el nucli més important encaixat entre les carreteres de Premià de Dalt i de Vilassar de Dalt.

Els primers vestigis històrics del terme es troben a les vil·les romanes de prop del Palmar Hotel (segles II-IV dC) i de la Gran Via (segles II-III dC), que han donat materials ara dipositats al Museu Municipal i al Museu Aqueològic de Barcelona.

Assentament romà a Premia de MarEls treballs arqueològics realitzats han demostrat l'existència de tres fases per al assentament roma, que són:

Primera fase: època dels emperadors August i Tiberi (inicis segle I d.C.), que és quan s'aixeca la casa.

Segona fase: època de la dinastia Flàvia (finals del s. I d.C.-inicis del II d.C.). Es tracta d'una reforma.

Tercera fase: finals del s. IV d.C.-començaments del segle V d.C., que és quan finalitza l'assentament en aquest sector.

L'església parroquial de Sant Cristòfol de Premià, a la plaça de la Vila, fou iniciada el 1798 i beneïda el 1820; és parròquia independent de Premià de Dalt des del 1841; és de planta de creu llatina i campanar de torre octagonal i la portada barroca de granit és un bon mostrari de temes mariners

Hi ha també el convent de la Salle, que durant molts anys, a més de ser el noviciat d'on sortien els germans de Sant Joan Baptista de la Salle (que solien ser destinats a l'Amèrica Llatina), fou un centre docent per on passaren els nois de Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, el Masnou i Taià. Actualment encara funciona com a escola mixta, però no com a noviciat.

a més del poble de Premià de Mar, cap del municipi, els barris de Cotet o de Santa Maria, del Gas o de Santa Rosa, del Maresme, de Banyeres i de Llevant.

Riera de Premia de Mar

El parc de La Serralada Litoral compren la muntanya que s'aixeca paral·lela a la línia costera i que va des de Barcelona fins més enllà de Blanes i que separa la comarca del Maresme de la comarca del Vallés. És doncs una cadena muntanyosa frontera natural entre dos valls diferents. Hi trobem una diferència evident a primera vista en quant als boscos i és que les cares de les muntanyes que donen a mar son majoritariament boscos de coníferes o sigui pins, en canvi les que donen al Vallés son alzinars o planifolis. Aixó fa que en molt poc espai podem trobar diferents microecosistemes que el fan encara més intersant.

Actualment a les platges de Premià hi ha les següents infrastructures: Lloc de socors:  s´instal·larà a la platja de Llevant, té com a funcions garantir els primers auxilis als usuaris que ho necessitin, centre operatiu i punt de vigilància.

El Port de Premia de Mar foto de Marc Llach per l´Ajuntament

 

Actualment a les platges de Premià hi ha les següents infrastructures: Lloc de socors: s´instal·larà a la platja de Llevant, té com a funcions garantir els primers auxilis als usuaris que ho necessitin, centre operatiu i punt de vigilància.

Cadira de vigilància: s´ubicarà a la platja de Llevant (en front de Camp de Mar), i té funcions de vigilància i detecció de conductes o situacions de risc i d´actuació immediata.

Torre de vigilància: instal.lada en la platja del Bellamar té les funcions de vigilància i detecció de conductes o situacions de risc, comunicant aquestes d´immediat al centre operatiu.

Comprèn, a més del poble de Premià de Mar, cap del municipi, els barris de Cotet o de Santa Maria, del Gas o de Santa Rosa, del Maresme, de Banyeres i de Llevant. Es comunica amb Barcelona (19 km) i amb Mataró per la carretera de la costa o N-II i per l'autopista A-19, per la sortida de Vilassar de Dalt. La línia de ferrocarril de Barcelona a Girona per la costa, amb estació al poble, passa arran de mar i és paral·lela a la carretera. Es comunica amb Premià de Dalt i amb Vilassar de Dalt per carreteres locals i un servei d'autobusos uneix aquestes poblacions.

Cada darrer diumenge de mes (excepte juny i juliol), el Parc de la Serralada Litoral organitza sortides matinals gratuïtes. De Teià a Vallromanes, l'objectiu és conèixer el parc i els seus atractius. Per a inscriure's cal adreçar-se al Punt d'Informació de Can Boquet, a Vilassar de Dalt, o trucar al telèfon 656 903 642. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua