BARCELONA

Datos del Pueblo

Pontons

Pueblo

Pontons

Municipio

Pontons / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

558

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08738

Teléfono

93-8987056

Fax

93-8987000

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pontons

Web de Interés

Pontons dades d´interes general

E-mail municipio

pontons@diba.cat
 

El municipi de Pontons és situat al límit de l'Alt Penedès amb les comarques d'Anoia i l'Alt Camp. D'una extensió de 25,86 km², és accidentat per la serra de la Plana d'Ancosa a septentrió, on el puig de les Solanes (914 m) fa de partió entre el terme de Pontons, el de la Llacuna i el de Querol, i per les elevacions que separen la riera de Pontons de la riera de Marmellar, on hi ha el puig de Fonoll (818 m) i les Roques del Salt, per on passa el límit meridional amb Aiguamúrcia, municipi de l'Alt Camp. A llevant, pel puig d'Espanya, es troba el límit amb Torrelles de Foix.

El poble de Pontons (632 m d'altitud) és el cap de municipi. Situat a la riba dreta de la riera de Pontons, presenta les característiques del poblament de la muntanya mitjana.

Vistas de Pontons

Per a visitar en Pontons:

FORMACIONS NATURALS
COVA DEL MOLINOT
COVA DEL BATLLE VELL
CAPELLA DE SANT JOAN
CAPELLA DE LA MERCÈ
ERMITA DE SANT SALVADOR
ESGLESIA DE SANTA MAGDALENA
CASTELL NOU DE PONTONS
LES FONTS
MASIES FORTIFICADES

L'esglesia parroquial de Santa Magdalena és mencionada per primera vegada l'any 1138 en la donació feta per Ramon Guillem d'Òdena, si bé aleshores era dedicada a Santa Maria i era sufragània de Sant Joan de la Muntanya. Durant el segle XIV el nucli fortificat de Pontons adquirí una notable preponderància sobre els altres nuclis de poblament del terme, per la qual cosa dins aquell mateix segle la parròquia fou tralladada a Santa Magdalena, que mentrstant havia canviat d'adjudicació. Dins l'església de Santa Magdalena es conserva una interessant pica baptismal d'immersió, probablement procedent de l'església de Sant Joan i traslladada a aquesta església en ser-li traspassada la qualitat de parroquial.

Altres indrets del terme

El castell vell de Pontons, Maspontons i els Sovals
El castell nou de Pontons i Sant Joan de la Muntanya
Els Molinots, les Solanes i les Cases del Tiquet

A Pontons funciona el Centre Cultural, que organitza sessions de cinema, ball i teatre, entre d'altres activitats recreatives. La festa major del municipi s'escau pel diumenge després del 22 de juliol, festivitat de Santa Magdalena, i la festa major d'hivern es fa el 20 de gener en honor de sant Sebastià.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua