BARCELONA

Datos del Pueblo

Pineda De Mar

Pueblo

Pineda de Mar

Municipio

Pineda de Mar / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

25931

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Catalunya, 1

Código postal

08397

Teléfono

93-7671560

Fax

93-7671212

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pineda De Mar

Web de Interés

turisme a Pineda de Mar

E-mail municipio

ajuntament@pinedademar.org
 

La vila de Pineda de Mar es troba a 10 m d'altitud, prop de la mar, entre el torrent de la Rasa i la riera de Pineda, on hi ha el nucli vell, antigament anomenat la Boada, que conserva encara l'aspecte tradicional. N'és el centre la plaça de Catalunya, on hi ha edificis dels segles XVIII i XIX i la casa de la vila (bastida modernament al solar de l'antic hostal); el Carrer Major correspon al camí ral i conserva una creu de terme gòtica (segle XIV) al pati de Can Quintana. S'hi destaquen Ca l'Enric Benet, la Torre del Comte i Can Conill, amb finestrals gòtics; al carrer de Ciutadans, Ca l'Horta (amb un interessant finestral) i al carrer de Sant Antoni, una capelleta dedicada al sant. La plaça de les Mèlies forma un ample passeig amb pins, salzes i mèlies

L'església parroquialde Santa Maria de Pineda és esmentada per primera vegada el 1079, en l'acta de consagració pel bisbe de Girona Berenguer Guifre de Cerdanya (fou donada el 1246 al monestir de Sant Salvador de Breda i tingué com a sufragània la de Sant Pere de Riu, esmentada també com a Sant Pere de Pineda). L'actual edifici correspon en bona part al bastit al segle XVI (nau central), al qual s'afegiren dues naus laterals al segle XVIII i també el campanar vuitavat. La façana, barroca, té un esgrafiat a quadres, restaurat el 1988 segons els mateixos motlles de l'any 1948. L'artista gironí Domènec Fita s'ha encarregat d'elaborar diversos vitralls al·legòrics, entre els quals destaca el rosetó de la façana principal

Pineda de Mar, turisme, relax i bona cuina

Nombroses instal·lacions esportives -piscina, camp de futbol, pavellons poliesportius- faciliten la pràctica d'esports. Els amants de l'esport nàutic gaudeixen també d'una base nàutica ben equipada. Pineda de Mar, a més, és un lloc ideal per emprendre tot tipus d'excursions a peu o amb bicicleta de muntanya, ja que és a tocar del parc natural del Montnegre, lloc de gran bellesa paisatgística. Pel que fa als aspectes culturals, Pineda de Mar disposa de la Fundació Tharrats d'art gràfic -ubicada en un singular edifici, Can Comas, dissenyat per Javier Mariscal-, on es troba, sens dubte, una de les millors col·leccions d'aquesta modalitat artística. La Fundació acull un fons d'art permanent d'obra gràfica del mestre Joan Josep Tharrats –ànima d'aquesta fundació- i d'altres artistes plàstics de gran renom com Miró, Tàpies, Brossa, Guinovart, Clavé, Ponç, Fontserè, Subirachs. L'edifici de Can Comas acull la intensa activitat cultural del municipi: concerts, exposicions, cursets..., són programats al llarg de l'any.

Comprèn la vila de Pineda, el barri del Poblenou o Garbí (en els orígens un raval de Calella), el barri de les Creus i diverses urbanitzacions (Can Carreres, Can Cornet, Can Feliu de Merola, Can Morer i Santa Anna, entre d'altres).

L'activitat econòmica de Pineda de Mar es desenvolupa mitjançant les empreses de serveis, el comerç, l'hostaleria i la indústria (molt variada, però majoritàriament tèxtil). Per a un bon dinar, Restaurante Diagonal on En Salvador farà que gaudixes de la millor gastronomia.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua