BARCELONA

Datos del Pueblo

Perafita

Pueblo

Perafita

Municipio

Perafita / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

407

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 19

Código postal

08589

Teléfono

93-8530001

Fax

93-8530001

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Perafita

Web de Interés

Perafita, història del municipi

E-mail municipio

perafita@diba.cat
 

El poble de Perafita (754 m), nom derivat evidentment d'algun antic menhir o pedra dreta, és citat ja com a límit de la parròquia d'Olost des del 909. L'església de Sant Pere és esmentada en els testaments dels senyors de Lluçà des del 1074. Refeta aquesta totalment al segle XVIII, es conserva un edifici barroc d'una nau de 40 per 25 m, capelles laterals, façana a ponent i campanar a l'esquerra del presbiteri.

Al poble han estat reformades cases antigues i se n'han bastit de noves, que li han donat una nova empenta com a nucli de segona residència.

El Poble de Perafita

L'antiga casa del Puig, d'on procedia l'esmentat patriota Jaume Puig de Perafita, sembla que fou reemplaçada per l'actual Castell o Castellnou. De fet, aquest mas Puig havia estat una edificació romànica documentada al segle XIII que es convertí en castell amb torres i altres elements no medievals al final del segle XIX, vistent edifici romàntic dins els models francesos, proper al poble

Hom celebra les festes de la Candelera, que atreuen molts visitants, sobretot amb les curses de cavalls que se celebren el diumenge; a més s'organitzen altres actes, com un esmorzar popular, concursos i balls. Al juny es fa la festa major per Sant Pere i al juliol, el dia 22, un aplec a l'església de Santa Margarida, mentre que el segon diumenge d'octubre hi ha un aplec al santuari del Remei. És molt conegut el pa i la coca de Perafita(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua