BARCELONA

Datos del Pueblo

Parets Del Valles

Pueblo

Parets del Valles

Municipio

Parets del Valles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

17224

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 2-4

Código postal

08150

Teléfono

93-5738888

Fax

93-5738889

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Parets Del Valles

Web de Interés

Historia i Patrimoni de Parets del Valles

E-mail municipio

parets@diba.cat
 

Emplaçat en plena depressió vallesana, prop de Granollers, el municipi de Parets del Vallès té una extensió de 8,98 km². El municipi és envoltat pels de Lliçà de Vall, al N, Granollers, al NE, Montmeló a l'E i Mollet al S i SW.

Tot i que la primera referència documental es remunta a l'any 878, el lloc de Parets s'esmenta el 904 (vila Parietes) i al segle XII ja s'imposa el topònim de Parets, que pot correspondre a l'existència d'unes parets d'origen romà.

El lloc de Parets va ser de jurisdicció reial, i només va ser temporalment alienat de la corona el 1383 per l'infant Joan, que el va vendre a Marc de Planella. La jurisdicció va ser retornada al rei per la muller de Bernat Planella, el 1385. Per evitar que aquest fet es repetís, Parets va esdevenir carrer de Barcelona l'any 1386. l'exèrcit de Felip V va cremar l'església parroquial i l'arxiu de Parets, motiu pel qual desconeixem bona part de la nostra història.

De l'església romànica, molt malmesa, se'n conservà l'absis decorat exteriorment per arcuacions i bandes llombardes, que Folguera uní a la nova església, per una gran arcada.

l'església parroquial de Sant Esteve de Parets

Llocs d'Interés

Ajuntament
Esglesia Sant Esteve
Esglesia Sant Jaume
Torre de Cellers
Torre d'en Malla
La Marineta
Can Moragues
Ca n´Oms A
Pedra del Diable
Parc La Linera
Fàbrica Pelletera
Pèrgola
Can Rajoler
Bosc de Taules
Pasarel·la Espai escultòric
Can Serra
Can Guasc

A la plaça de la Vila hi ha, la casa del comú, construïda el 1948 per Garcia Alcañiz

La Casa de La Vila O Ajuntamen de Parets del Valles

Les masies més importants que avui encara es conserven són: la Torre d'en Malla, la Torre de Cellers, Vila-rosal, Can Guasc, la Marineta, Can Romeu, Can Moragues, Can Pepet, Can Serra, Ca n'Oms i la Casa del Tren.

La població és repartida en diferents nuclis, el poble de Parets, de poblament antic, al voltant de l'església, el barri de l'Escorxador, el barri de Can Cerdanet, de moderna edificació, i l'Eixample de Parets, que és el més habitat en l'actualitat. Els terrenys de la vora dreta de la Riera Seca són afectats pel projecte de la ciutat de Santa Maria de Gallecs(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua