BARCELONA

Datos del Pueblo

Palafolls

Pueblo

Palafolls

Municipio

Palafolls / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8368

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 11

Código postal

08389

Teléfono

93-7620043

Fax

93-7652211

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palafolls

Web de Interés

Palafolls, historia, patrimoni, cultura

E-mail municipio

palafolls@palafolls.cat
 

Palafolls està situat al límit nord-est de la comarca del Maresme (Barcelona) fent el riu Tordera de límit frontera amb la comarca de la Selva i alhora amb la província de Girona. Està envoltat pels municipis de la Tordera, Santa Susanna i Malgrat de Mar. Es troba a 2 KM de Blanes, a 40 KM de Girona i ha 70 de Barcelona amb frontera el mar per l’est.

El poble de Sant Genís de Palafolls es troba a la vora de la riera de Palafolls, al sector muntanyós del S del terme i a ponent de les Ferreries. Conserva encara l'aspecte tradicional, al voltant de l'església fortificada d'origen romànic de Sant Genís de Palafolls, origen del municipi

Panoramica de Palafolls

principals indrets d´interès i turístics:

La biblioteca
Can Florenci
Casal d’Avis
el centre de Música i Dansa
El Foroll
el polisportiu el Palauet, dissenyat per l’arquitecte Arata Isozaki
Castell de Palafolls
Can Gibert
Plaça Major
Molí d´en Puigvert
Can Tortos
Can Puigvert
Can Comas
Can Vall de Juli
Església St Genis
Can Oms
Can Fonolleda
Santa Maria Assumpta

Castell de caràcter rellevant dins el context català. El seu estat de conservació és força dolent, però darrerament s´hi està actuant amb excavacions i un projecte de consolidació a la visita de públic.

El Castell de Palafolls

Algunes masies antigues han estat transformades en restaurants típics amb fama de bona cuina tradicional. A la rodalia es conserven algunes masies dels segles XIV i XV. Entre les masies antigues, que es remunten als segles XIV i XV, destaquen Can Ribes, Can Moner, Can Florit, Ca l'Oller i Ca n'Oms; han desaparegut el Molí d'en Puigverd i la masia de Cal Tit (a l'actual barri de Santa Maria).

En la part més pròxima a la costa hi ha el zoo marí i parc aquàtic de Marineland, 60.000 m2 de natura a ple aire amb més de 300 animals de 60 espècies diferents, exhibicions de dofins, lleons marins, guacamais i aus rapinyaires, i un modern parc aquàtic de 35.000 m2.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua