BARCELONA

Datos del Pueblo

Orrius

Pueblo

Orrius

Municipio

 Orrius / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

635

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 5

Código postal

08317

Teléfono

93-7971455

Fax

93-7560673

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Orrius

Web de Interés

Turisme a Orrius

E-mail municipio

orrius@diba.cat
 

Òrrius està situat en una petita vall de la Serralada Litoral a 257 metres d'altura. És una població agrícola però que a poc a poc ha incrementat la funció residencial i d'estiueig.

Hi podem trobar diverses masies del segle XV i l'Església de Sant Andreu (segle XVI), d'estil gòtic tardà, a l'interior de la qual hi ha una petita capella romànica, resta de l'antiga església, que ara fa de baptisteri.L'actual edifici, fet damunt un d'anterior, és una construcció del segle XVI, en estil gòtic tardà, d'una sola nau i capelles adossades; engloba una petita capella, ara baptisteri, de l'època romànica, coberta per una volta apuntada. El 1981 va ser trobat un important tresor de monedes, amb 191 òbols del temps de Berenguer Ramon II (1082-95) i 4 diners episcopals de Girona (fi del segle XI), fins ara raríssimes al país.

L'actual edifici, fet damunt un d'anterior, és una construcció del segle XVI, en estil gòtic tardà, d'una sola nau i capelles adossades; engloba una petita capella, ara baptisteri, de l'època romànica, coberta per una volta apuntada

Església de Sant Andreu (s.XVI) a Òrrius

Seguint cap a la serra, ja prop del límit amb el Vallès Oriental, trobem la petita ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanes, des d'on es pot observar una esplèndida panoràmica sobre el Vallès i el Maresme. Una mica més al sud, sobre l'alt de Céllecs, hi ha restes arqueològiques ibèriques importants.

Configuren la població diversos conjunts de cases o veïnats: el veïnat de la Plaça (amb les masies de Can Vinyamata i de Ca l'Argent, del segle XV, i Can Joanet i Can Conill, del segle XVII), el veïnat de Prat (amb les masies de Can Triador, Can Femades i de Can Prat de Dalt, del segle XV), el veïnat de Clarà (amb Can Jordi, del segle XV) i el veïnat de Sant Andreu (amb Can Lledó, del segle XV).

Las principales actividades económicas son la construcción y servicios, consecuencia de la proximidad a grandes núcleos urbanos del área metropolitana de Barcelona. El sector primario es testimon (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua