BARCELONA

Datos del Pueblo

Orpi

Pueblo

Orpí

Municipio

Orpí / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

193

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. St. Jordi Barri Can Bou

Código postal

08787

Teléfono

93-8080139

Fax

93-8080106

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Orpi

Web de Interés

El poble d´Orpí, història i patrimoni

E-mail municipio

orpi@diba.cat
 

El terme municipal d'Orpí té una extensió de 15,42 km² i els seus límits coincideixen amb els de l'antiga senyoria del castell i terme d'Orpí. Limita al S amb la Llacuna, a l'W amb Santa Maria de Miralles, al N amb els municipis de Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, a l'E amb el terme de Carme i a tocar un punt, al SE, amb el municipi penedesenc de Mediona (Alt Penedès). Es troba al sector meridional de la comarca i de la conca d'Òdena, a la vall mitjana de la riera de Carme, que discorre en direcció W-E pel centre del territori, entre les elevacions que forma aquí la Serralada Pre-litoral, que a la banda meridional arriben a 737 m, a la serra d'Orpinell o de Feixes.

l'antic castell, una gran torre poligonal del segle XII adossada a un casal tardà, sobre el conjunt parroquial de Sant Miquel, format per l'església, la casa rectoral i un gran casal

El Castell de Orpi, allotjament


El poble d'Orpí es troba dalt d'un roquer que domina la riba dreta de la riera de Carme, i està presidit per la torre de l'homenatge de l'antic castell, una gran torre poligonal del segle XII adossada a un casal tardà, sobre el conjunt parroquial de Sant Miquel, format per l'església, la casa rectoral i un gran casal que correspon a l'antic castell, encinglerat sobre el torrent de Morei.

El poble de Santa Càndia es troba a l'altra banda de la riera de Carme, a la seva riba esquerra, davant el poble d'Orpí, el qual substitueix en la capitalitat. L'església de Santa Càndia és esmentada el 1368 i és un notable edifici gòtic (segle XIV), amb una portalada i una clau de volta molt interessants, on es venera una imatge de la santa policromada(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua