BARCELONA

Datos del Pueblo

Olost

Pueblo

Olost

Municipio

Olost / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1199

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

08516

Teléfono

93-8880211

Fax

93-8880552

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Olost i la comarca de Osona

Web de Interés

Olost, el castell, el patrimoni, els masos

E-mail municipio

olost@diba.cat
 

El poble d'Olost es troba arrecerat en una petita vall, solcada per la riera d'Olost o torrent de la Noguera, a la carretera de Vic a Berga per Prats i Gironella. Centra el poble la plaça, presidida per l'església parroquial de Santa Maria d'Olost, amb dos campanars a la façana, neoclàssica, bastida a la fi del segle XVIII amb un relleu modern de l'Assumpta. Ha estat anomenada "la catedral del Lluçanès".

Les dimensions de l’església de Santa Maria d’Olost i els dos campanars idèntics, de torre octogonal, han donat a l’edifici una peculiaritat especial. Segons la llegenda que envolta la construcció d’aquesta església, una família propietària d’Olost, després d’anys sense poder tenir descendència, va prometre que pagaria un campanar si la Mare de Déu de l’Assumpta els ajudava a tenir un fill: van tenir bessons

Olost , Esglesia Santa Maria, la catedral del Lluçanes

Llocs d’interès:

Esglesia Parroquial
Castell
Nucli i masies
Paratge natural
Panta de Rexach
Esglesia Sta. Creu
Ermita de Sant Adjutori

El castell d’Olost està situat en un fondalada ––per tant en una situació poc estratègica– al costat de la riera d’Olost. Està documentat des del segle XI. Començà sent només una torre de vigilància de planta rectangular. Més endavant, esdevingué un castell pròpiament.

El castell d´Olost, avui allotjament

El terme comprèn el poble d'Olost, cap de municipi, i el poble de Santa Creu de Joglars. El poble d'Olost compartí el Raval d'Olost amb el terme d'Oristà, del qual se segregà el 1992

Entre les masies del terme es destaquen Reixac, la Vila, amb una capella dedicada a sant Gil, Pecanins, les Cases i la Tria, amb la capella de Santa Magdalena, de tradició romànica, avui sense culte. L'església de Santa Magdalena de la Tria no es troba documentada fins el 1241. L'edifici de l'església és un clar exemple rural d'una sola nau rectangular(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua