BARCELONA

Datos del Pueblo

Navarcles

Pueblo

Navarcles

Municipio

Navarcles / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5818

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

08270

Teléfono

93-8310011

Fax

93-8270114

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Navarcles Al marge esquerre del riu Llobregat

Web de Interés

Navarcles turisme cultural i turisme verd

E-mail municipio

 
 

El lloc de Navarculas, antecedent de l'actual Navarcles (i que etimològicament vindria a significar "petites comes o replans"), és documentat des de mitjan segle X, dels anys 940 i 960, i al·ludeix a una antiga masia o casa pairal d'aquest nom

Ajuntament de Navarcles, la casa de la vila

Ajuntament de Navarcles, la casa de la vilaMonestir romànic de San Benet del Bages: L'edifici romànic més emblemàtic de la comarca de Bages es troba situat a 1 km del centre de la població ja en el terme municipal de Sant Fruitós de Bages. És un monestir molt poc conegut però que sorpren i captiva als visitants.

L'església presenta una planta de creu llatina de 30 metres de llarg per 7,53 metres d'ample. Es troba coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada, que arriba a una alçada de 12,5 metres.

Absis de San Benet

Aixecat el segle X, la part romànica més destacada (monestir i claustre) és del segle XII, però totes les èpoques hi han deixat la seva petjada. En el segle XVII passà a dependre de Montserrat i a començaments del segle XIX era un lloc on venien a residir els darrers anys de la seva vida els monjos. Restà abandonat després de l'exclaustració fins que fou comprat per la família de Ramon Casas que en començà la restauració.

Diverses cases nobles catalanes de l'Edat Mitjana estan representades en els escuts familiars de les lloses i sepulcres del claustre de Sant Benet. Podem trobar mostres que pertanyen a diferents nissagues que participaren segurament en el finançament de les obres d'ampliació del cenobi.

Claustre de San Benet

La proximitat del riu Calders i del riu Llobregat va permetre que s'hi instal.lessin fàbriques tèxtils que aprofitaven la força de l'aigua per moure les màquines. Primer fou el Molí de'n Serra (1805), després la fàbrica del Riu (1818), la fàbrica del Pont (dedicada a la llana primer i després al cotó), la fàbrica de Sant benet (1856), la colònia Galobart (186?) i finalment la fàbrica de Cal Tàpies (1884).

Les vinyes i les fàbriques tèxtils van funcionar amb més o menys dificultat fins als anys cinquanta, moment que els homes abandonaren les vinyes, que es van construir noves empreses i van començara arribar persones procedents d'altres pobles de l'Estat. Van aparèixer nous barris com el del Camp de Futbol i el de Sant Bartomeu i en els anys setanta van aparèixer les cases unifamiliars i els barris residencials (La Cura, Bonavista i sobre el Llac).

 Rem amb Canoa, Rem amb Kayak, Tirolina gran, Tirolina Petita, Pont de Mico, Els Raiers, Tir amb Arc, Canoarc, El Passamà, La Persiana, La Xarxa, Escalada, Rappel, BTT en Navarcles

El Parc del Llac a Navarcles

Es en el “Parc del Llac” on es troba el camp fix d’activitats i gràcies a la variada orografia de l’indret es idoni per iniciar-vos, ja que disposa de tots els elements necessaris; aigües tranquil·les, petites parets, espais verds i, a La Cabana del Llac, tots els serveis per a fer la vostra estada mes agradable. Rem amb Canoa, Rem amb Kayak, Tirolina gran, Tirolina Petita, Pont de Mico, Els Raiers, Tir amb Arc, Canoarc, El Passamà, La Persiana, La Xarxa, Escalada, Rappel, BTT.

Descripcio del Parc Actiu el Llac

 

(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua