BARCELONA

Datos del Pueblo

Montseny

Pueblo

Montseny

Municipio

Montseny / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

320

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

08460

Teléfono

93-8473003

Fax

93-8473003

Oficina Turismo

938 473 137

Web Oficial

Montseny un poble dins un parc natural

Web de Interés

Turisme a Montseny

E-mail municipio

montseny@diba.cat
 

El municipi de Montseny, conegut antigament amb el nom del titular de la seva parròquia, Sant Julià de Montseny, té actualment una extensió de 27,02 km², està situat al vessant meridional de la muntanya del Montseny i és l'únic poble del massís que en manté el nom.

Montseny és l'únic poble del massís que en manté el nom

Montseny és l'únic poble del massís que en manté el nom

El nucli central de la parròquia es formà a l'extrem S del terme, en el vessant esquerre de la Tordera, a 528 m d'altitud, entorn de l'església de Sant Julià.

el poble és format per una placeta, un carreró i algunes cases, entre elles l'escola municipal.
L'església de Sant Julià de Montseny és formada per l'edifici romànic, ampliat i totalment transformat el 1767 i el 1872: és d'un estil senzill, sense decoració, i correspon a un tipus de barroc tardà, amb quatre trams de voltes de llunetes, tres capelles per banda i un presbiteri poligonal.

Rutes per el municipi:

Des del poble de Montseny a la font Ferrusa
De Sant Bernat a les Illes
De Can Besa a Sant Martí

Altres indrets del terme

Vila-seca
Sant Martí de Montseny
Sant Marçal

La festa major se celebra el quart diumenge d'agost, i els aplecs tenen lloc a l'ermita de Sant Bernat, el 15 de juny, i al cim del Matagalls, el segon diumenge de juliol, on es fa una acampada, un foc de camp i s'inaugura el condicionament d'una nova font. Cal dir que per Nadal es fa la representació dels Pastorets amb el text actualitzat de J.M. Folch i Torres, tradició que es recuperà el 1982.

Entre l'exuberant vegetació que podem contemplar a Montseny destaca un exemplar excepcional: "el boix de l'església", ubicat al pati que hi ha al davant d'aquesta, i que l'any 1990 va ser declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya.

Paisaje del Montseny en Otoño

Entre l'exuberant vegetació que podem contemplar a Montseny destaca un exemplar excepcional: "el boix de l'església", ubicat al pati que hi ha al davant d'aquesta, i que l'any 1990 va ser declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. A la major part de finques també hi trobem arbres monumentals: roures alzines anomenats les glaneres.(ftes y fotos ver links de la ficha)

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua