BARCELONA

Datos del Pueblo

Monistrol De Calders

Pueblo

Monistrol de Calders

Municipio

Monistrol de Calders / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

701

 

Ayuntamiento

Dirección

Vinya, 9

Código postal

08275

Teléfono

93-8399000

Fax

93-8398037

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Monistrol De Calders

Web de Interés

El Municipi de Monistrol de Calders o Monistrol del Bages

E-mail municipio

monistrolc@diba.cat
 

Monistrol de Calders es un municipi situat en un racó amagat entre el Pla de Bages, la serra de Sant Llorenç del Munt i l'altiplà del Moianès i a només 60 quilometres de Barcelona, 35 de Sabadell i 25 de Manresa.

Monistrol de Calders o del Bages de nit

Monistrol de Calders o del Bages de nit

Aquests municipi, segregat de Calders l'any 1934, amb una extensió de 22 quilòmetres quadrats i ubicat a una altitud de 470 metres, es caracteritza de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes alzinars i matolls.

Monistrol de Calders, que el 1937 canvià el seu nom pel de Monistrol de Bages, és un municipi de creació moderna que es va separar de Calders en virtut d'una llei del Parlament de Catalunya del 5 de juliol de 1934.

El nom de Monistrol, o Monasteriolu, documentat des del 974, ha fet suposar que, en èpoques anteriors a la conquesta o reorganització del país, hi degué haver un petit monestir que hauria deixat el nom al lloc.

Llocs d'interès:

Església parroquial de Sant Feliu
Capella de Sant Pere Màrtir
Dolmen i mirador del Pla de Trullàs
Parc El Serrat
Els Gorgs Blaus

Saltant de la Baga Cerdana

Envoltat per un paisatge exòtic i rural al mateix temps, Monistrol sorprèn per l'abundància de l'aigua; són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets i és creuat per tres rieres que s'uneixen al capdavall del poble per formar el Riu Calders.

El terme comprèn, a més del poble de Monistrol de Calders, cap administratiu, la Colònia (o la Fàbrica d'en Clarassó), les urbanitzacions de la Font del Collet (o de Saladic) i de la Masia del Solà, i un bon nombre de masies escampades arreu.

La Masia del Solà es un restaurant fundat l’any 1946 per la família Jubany. Inicialment, va començar com una petita cuina amb un menjador d’unes 20 persones, oferint els plats tradicionals de la cuina catalana juntament amb un tracte familiar i de confiança, fet que va fer que els primers clients s’hi trobessin com a casa. El boca orella de la nostra clientela ens ha permès arribar fins el dia d’avui, oferint els plats els de tota la vida però posats al dia, amb especial cura en la selecció dels productes que utilitzem per a la seva elaboració

Masia del Solà a Monistrol de Calders

Masia del Solà a Monistrol de Calders

La festa major de Monistrol de Calders se celebra l'1 d'agost, festivitat de Sant Feliu, patró del poble. El primer diumenge d'octubre es fa l'aplec a l'ermita de la Mare de Déu del Roser, i en data variable, el Col·lectiu de Jovent organitza el que hom anomena l'aplec de la Païssa.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua