BARCELONA

Datos del Pueblo

Moja

Pueblo

Moja

Municipio

Olerdola / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1396

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. Catalunya, 12

Código postal

08734

Teléfono

93-8903502

Fax

93-8171059

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Moja

Web de Interés

Olèrdola

E-mail municipio

olerdola@olerdola.cat
 

El poble de Moja és el poble més important del terme d'Olèrdola. El lloc ja s'esmenta el 981. Adalbert, fill del vescomte Guitard, en el seu testament del 1010 donà el seu alou de Moja al monestir de Sant Cugat del Vallès, que hi exercí poders jurisdiccionals fins a l'abolició del feudalisme.

Torre de Moja, municipi de Olerdola en Alt Penedes,en proces de restauraciò

Torre de Moja, en proces de restauraciò

Llocs d'interès de Moja:

Núcli Històric
Residencial
Torre de Moja
Sant Esteve
Sant Jaume

L'església parroquial de Sant Jaume (antigament dedicada a sant Cugat) és romànica, d'una nau i amb un absis amb arcuacions i bandes llombardes, amb un campanar de planta quadrada sobre el creuer, amb finestres geminades. A prop seu hi ha l'antiga torre de Moja, de planta circular.

El 1822 el marquesat passà als Sarriera, el 1924 es rehabilità el títol a favor de Pilar de Ponsich i de Sarriera i passà, després, als Olives, comtes de Torre Saura. Moja celebra la festa major per Sant Jaume, amb drac i diables del poble.

El 1660, un anglès, Mr. Hill, es va establir al Maset, de la parròquia de Moja, explotació vitivinícola que, anys a venir, ha donat origen a una indústria de vins de cava que manté el nom del seu fundador.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua