BARCELONA

Datos del Pueblo

Mediona

Pueblo

Mediona

Municipio

Mediona / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2307

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer del Dr. Trueta, 10

Código postal

08773

Teléfono

93-8985002

Fax

93-8985299

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mediona  

Web de Interés

Mediona turisme rural i cultural

E-mail municipio

mediona@diba.cat
 

El poble de Sant Joan de Mediona, dit abans Sant Joan de Conilles,és el cap de municipi. S'estén a banda i banda de la riera de Mediona, aigua amunt del castell de Mediona. El poble es formà al voltant de l'antiga església parroquial de Sant Joan de Conilles, documentada el 1299, que pertanyia a la jurisdicció del castell de Mediona. És de base romànica bé que molt modificada en èpoques posteriors. Es conserven a l'interior de l'edifici uns capitells de factura romànica, encara que es desconeix si són originaris d'aquesta església.

municipi de Mediona comarca del Alt Penedes

El Municipi de Mediona

Llocs d'interès a Mediona:

-Castell de Mediona i església de Sta. Maria
-Ermites: Santa Anna i Sant Esteve, Sant Salvador de Pareres, -Sant Pau, Santa Maria d'Orpinell, capella de Can Santacana d'Orpinell, Capella de la Casa de Ginoles...
-Santa Margarida d'Agulladolç
-Sant Pere Sacarrera
-Sant Elies

el castell de Mediona, encinglerat a la serra del mateix nom; esmentat ja a la darreria del s X, fou centre de la baronia (dita també varvassoria) de Mediona (que comprenia l'actual terme de Sant Quintí de Mediona), que passà al vescomtat de Cardona al s XIV; la fortalesa fou bastida als ss XII-XIV (en resta el recinte i una torre quadrada), i al costat seu s'alça l'església i santuari de Santa Maria

El Castell de Mediona

Incluye los núcleos de Can Paixano, Can Verdaguer, Can Xombo, Cases Noves de can Pardo, Monterrei Parc i Can Xamaio, la Quadra d'Agulladolç, Sant Elies, Sant Pere Sacarrera y la urbanización Font del Bosc.

Can Jombo és una caseria situada a la dreta de la riera de Mediona, aigua amunt de Sant Joan, A ponent de Can Jombo s'alça Puigfred i a mig camí hom troba la caseria de poques cases de Puigfred. Orpinell és una antiga quadra del terme de Mediona pràcticament abandonada. La caseria de Can Paixano és al límit del terme amb la Torre de Claramunt i la caseria Marimon i Mas Pagès, al NE de Sant Joan; ambdues són caseries d'origen medieval avui abandonades i en ruïnes.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua