BARCELONA

Datos del Pueblo

Matadepera

Pueblo

Matadepera

Municipio

Matadepera / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8460

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 1

Código postal

08230

Teléfono

93-7870200

Fax

93-7300048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Matadepera

Web de Interés

Matadepera pertanyia al terme del Castell de Terrassa

E-mail municipio

matadepera@diba.cat
 

Panoramica de Matadepera en el Valles Occidental

Panoramica de Matadepera

Els primers elements documentals sobre la fundació daten de l'any del Senyor 959, quan es parla del "lloc de Matadepera", que pertanyia al terme del castell de Terrassa. Mig segle més tard, el 1014, els comtes Ramon Borrell i Ermessenda van dotar el monestir benedictí de Sant Llorenç del Munt amb l'alou de Matadepera; més endavant va passar a ser de jurisdicció reial.

El primer ajuntament del poble era situat prop de l'antiga església parroquial dedicada a Sant Joan, a la dreta de la riera de les Arenes, aigua amunt del poble actual de Matadepera, sota el turó i el collet de Sant Joan

Durant el segle passat s'havia començat a formar un nucli de població al carrer de la Marieta o de la Llagosta, les primeres cases del qual daten del 1772, que es convertí en el poble actual.

La nova parròquia, amb l'advocació de la Degollació de Sant Joan Baptista, fou començada a construir a la primeria del segle XX, essent rector mossèn Jaume Torres. La nova casa del comú no fou construïda fins l'any 1970, vora les escoles municipals.

Matadepera té des de fa anys un important teixit associatiu que fa possible l’existència de moltes activitats lúdiques i culturals repartides al llarg de tot el calendari. Però a banda d’aquestes iniciatives, el poble és ric també en tradicions que són organitzades bé des de la Regidoria de Cultura o de les comissions pertinents.

El municipi comprèn, a part el poble de Matadepera, que n'és el cap, l'antiga parròquia de la Mata Xica, els antics monestirs de Sant Llorenç del Munt i de Santa Agnès, la quadra i caseria de la Barata, la masia de Can Pobla i nombroses urbanitzacions (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua