BARCELONA

Datos del Pueblo

Masquefa

Pueblo

Masquefa

Municipio

Masquefa / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8029

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 91-93

Código postal

08783

Teléfono

93-7725030

Fax

93-7725311

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Masquefa

Web de Interés

El Municipi de Masquefa i el seu entorn

E-mail municipio

masquefa@diba.cat
 

El municipi de Masquefa té una extensió de 17'06 km2 i pertany a l'extrem més oriental de la comarca de l'Anoia. A la banda nord llinda amb Hostalets de Pierola (Anoia); a la banda sud amb Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès); a la banda est amb Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat); a la part oest amb Piera (Anoia).

El poble de Masquefa es troba repartit a les dues bandes de la carretera actual de Capellades a Martorell que gairebé ressegueix l'antic camí ral, que tant havia influït en el seu assentament. La primitiva fesomia de poble-carrer, amb l'eix del Carrer Major, ha canviat per una altra de triangular, amb blocs de pisos a banda i banda de la via fèrria

Llocs d'interès

Esglesia de Sant Pere a Masquefa

Esglesia de Sant Pere a Masquefa

ESGLESIA DE SANT PERE I LA SANTA CREU
Església romànica construïda entre els segles XII i XIII. És el primer edifici documentat de la història de Masquefa.

L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE
Actual parròquia de Masquefa, va ser construïda l'any 1925, al costat de la rectoria en un lloc antigament anomenat "Pla dels ametllers".Aquesta església es va construir en honor a Sant Pere, i bàsicament hi va contribuir tot el poble.
Consta d'una planta de 3 naus i un campanar que posteriorment es va ampliar amb la instal·lació d'un rellotge.

CAPELLA DEL ROSER
La capella del roser és una edificació realitzada per la pràctica de la cerimònia religiosa, construïda al segle XVIII, va ser utilitzada fins a l'any 1920, reformada parcialment després de la guerra civil, i actualment quasi en desús.
La seva façana dóna al carrer Major, just davant de l'Ajuntament.

CRARC-COMAM
Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya gestionat per CRARC, S.C.P. Es tracta d'un centre de recuperació i reproducció de la fauna autòctona, únic a Catalunya i a Espanya i un dels pocs que hi ha a Europa.

Els seus 8.213 habitants es troben repartits entre el nucli de la vila, la Beguda Alta, Can Valls, El Maset, Can Parellada i Can Quiseró i una vintena de masies.

La Societat Recreativa Unió Begudenca funciona des del 1922 i organitza festes, representacions de teatre i actes culturals(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua