BARCELONA

Datos del Pueblo

Malgrat De Mar

Pueblo

Malgrat de Mar

Municipio

Malgrat de Mar / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

18261

 

Ayuntamiento

Dirección

Carme, 30

Código postal

08380

Teléfono

93-7653300

Fax

93-7610993

Oficina Turismo

93 7653889

Web Oficial

Malgrat De Mar

Web de Interés

Informació de Malgrat de Mar

E-mail municipio

correu@ajmalgrat.es
 

Malgrat de Mar neix "oficialment" com a Vilanova de Palafolls l'any 1373 fruit de la carta de poblament que atorga Guillem de Palafolls, a fi de promoure el creixement de la nova vila. Però, amb tota seguretat, tant el nom de Malgrat com la seva població, són més antics. En aquest sentit, s'han trobat restes romanes (del segle II abans de Crist) que donen fe d'una considerable activitat artesanal al nostre poble.

Al llarg del segle XIX les activitats econòmiques s'afermaren amb moltes innovacions. Al costat dels pescadors, pagesos i puntaires proliferaren els boters, ollers i teixidors i també els mestres d'aixa. Al principi del segle es descobrí material de ferro als turons de Can Palomeres i del mas Joer, explotat per companyies del país i internacionals (una companyia francesa arribà a extreure'n 34 000 t en un any), però la rendibilitat del jaciment era escassa i després de la Primera Guerra Mundial fou abandonat.

La vila de Malgrat de Mar es troba prop de la costa, amb el nucli antic al sector de l'esquerra de la riera de Palafolls, eixamplat amb un sector d'estructura quadriculada i prolongat pels nous barris i urbanitzacions costaneres

El Municipi de Malgrat de Mar

El Municipi de Malgrat de Mar

Patrimoni:

Iglesia de Sant Nicolau: Tal como la conocemos hoy es del siglo XVIII, aunque se conservan restas de épocas anteriores. Fachada de estilo neoclásico dedicada a Sant Nicolau de Bari.

Peixateries Velles: Inicialmente el espacio central no era cobierto. En la parte sur estaban las carnicerías y en el lado norte las pescaderías. Actualmente aun se conserva la piedra donde se ponía el pescado.

El Ayuntamiento: De estilo modernista, fue inaugurado el 15 de agosto de 1913. Su interior se ha remodelado completamente.
Edificio de la Cooperativa.

Escola Municipal de Música Ca l’Arnau. D’estil modernista, construïda l’any 1914. S’ha restaurat i alberga l’Escola municipal de Música.

Antic Hospital i Capella. L’any 1441 Hug Descolomer va fer donació dels seus béns a fi que es construís un hospital pels pobres de Jesucrist. L’Hospital, actualment, fa funcions de centre terapèutic i la capella adjunta serveix per a fer-hi actes culturals.

Can Campassol. Autèntic pulmó i espai verd privilegiat que albergà una casa colonial on Zenòbia Camprubí, dona del premi nobel de literatura Juan Ramon Jiménez, passà alguns estius dels primers anys de la seva vida. Actualment hi està ubicat el Casal per als Jubilats.

Playa de Malgrat Sud o Malgrat Sur Playa urbana de gran extensión que dispone de la Bandera Azul por su calidad y sus servicios, pero le resta calidad su cercanía a las vías del tren.

Playa de Malgrat Nord o Malgrat Norte Playa que goza de unas características inmejorables para practicar el vuelo de la cometa, el Wind-Surf y cualquier otro deporte de vela.

La Pilona de Malgrat de Mar

La Pilona de Malgrat de Mar

Al llarg de tot el nucli urbà els comerços us oferiran productes molt variats. Podeu trobar objectes tradicionals, com d’última moda. Tot això acompanyat d’una molt àmplia oferta de bars i restaurants que us proposen degustar una gamma molt variada de cuina catalana així com internacional.ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua