BARCELONA

Datos del Pueblo

Lluça

Pueblo

Lluçà

Municipio

Lluçà / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

255

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer dels Rourets, s/n

Código postal

08514

Teléfono

93-8554062

Fax

93-8554042

Oficina Turismo

93-8554034

Web Oficial

Lluça

Web de Interés

Les rieres de Merlès, el Lluçanès i la Gavarresa

E-mail municipio

telecentre.llusa@diba.es
 

El municipi comprèn, a més del poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol, cap administratiu, el poble de Santa Maria de Lluçà, les antigues demarcacions parroquials de Sant Climent de la Riba i Sant Cristòfol de Borrassers i un nombre important de masies esparses arreu.

El municipi de Lluçà

El municipi de Lluçà

Limita al N amb el municipi d'Alpens, a l'E amb Sant Agustí de Lluçanès, Perafita i Sant Martí d'Albars, al S amb Prats de Lluçanès i a l'W amb les terres del Berguedà de Santa Maria de Merlès, Sagàs, la Quar i Borredà.
De forma allargada, s'estén entre les rieres de Merlès i de Lluçanès llevat del sector de Santa Eulàlia de Puig-oriol i l'apèndix de Borrassers i del mas de la Vila d'Alpens, a llevant, entre les rieres de Lluçanès i Gavarresa. El terme de Lluçà té un enclavament a les terres meridionals del Lluçanès, entre Oristà i Sant Feliu Sasserra.

El poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol és el principal nucli del municipi, que es desenvolupà durant el segle XVIII seguint el camí ramader, mentre que Lluçà representa el nucli històric, on hi ha l’antiga canònica agustiniana de Santa Maria de Lluçà amb un petit i bonic claustre i un museu.

També trobem el Castell de Lluçà, dalt d’un turó, on es troba la capella circular de Sant Vicenç del Castell i restes de l’esmentat castell.

Espai d´interès Natural de la Riera de Merlès

Espai d´interès Natural de la Riera de Merlès

Les rieres de Merlès, el Lluçanès i la Gavarresa són els principals cursos d’aigua que creuen el terme municipal. Les principals comunitats vegetals són rouredes de roure martinenc amb boix, alzinars i pinedes de pi roig. Aquest últim és el bosc per excel·lència de Lluçà.

Monestir Romanic de Santa Maria de Lluçà

Monestir Romanic de Santa Maria de Lluçà

Altres indrets del terme

Santa Maria de Lluçà
El castell de Lluçà
Sant Climent de la Riba
Sant Cristòfol de Borrassers
Sant Pere del Grau
Sant Quirze de Tordelespà

Santa Maria de Lluçà és, la joia de la corona del Romànic al Lluçanès. No és per la seva grandesa, sinó pel seu conjunt i la seva història. Trobem doncs, un conjunt d’obres Romàniques el màxim valuoses.

la Porta Ferrada, el Claustre amb els seus 22 capitells, les sepultures amb les seves inscripcions en llatí, el conjunt de set pintures murals, la rectoria, una talla de la verge Maria, la Creu amb Crist, el Frontal d’Altar ...(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua