BARCELONA

Datos del Pueblo

Llinars Del Valles

Pueblo

Llinars del Valles

Municipio

Llinars del Valles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8839

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

08450

Teléfono

93-8412750

Fax

93-8412814

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llinars Del Valles

Web de Interés

La vila de Llinars del Vallès

E-mail municipio

llinars@diba.cat
 

el nom de Llinars apareix per primer cop l'any 919, tot i que el terme ja era habitat centenars o milers d‘anys abans. Així ho demostren les restes arquitectòniques que avui formen part del patrimoni artístic del poble com el dolmen de Pedra Arca (2200-1800 aC), un monument funerari que limita amb el municipi veí de Vilalba Sasserra.

El poblat ibèric del Far, amb una antiguitat de més de 2.500 anys, és un exemple d'un dels primers agrupaments humans a la zona. Les troballes de ceràmica àtica, avui conservada al Museu local Joan Pla i Gras, fan pensar que aquells primers avantpassats dels llinassencs tenien contactes

Els romans també van fer estada a Llinars. N'és una mostra l'antiga Via Romana on avui s'alça un carrer del mateix nom, al barri de Bona Sort, que creuava el Vallès i que va permetre l'arribada a la zona dels conreus del cereal, la vinya i l'olivera, causes de l'increment de la producció agrícola i de l'activitat comercial.

La vila de Llinars del Vallès té algunes cases antigues dels segles XVII i XVIII, però el que hi destaca més és l' església parroquial de Santa Maria, iniciada el 1680 i acabada el 1774 sobre el solar d'una antiga església romànica, de la qual resten alguns elements, molt degradats, a la part baixa del campanar. És un edifici d'una nau amb capelles laterals, de quatre trams de voltes de creueria i llunetes. L'absis o presbiteri és poligonal, amb dos contraforts. Tot l'edifici és arrebossat i pintat amb una cornisa neoclàssica que ressegueix l'interior.

Llinars dels Valles i el seu patrimoni

Llinars dels Valles i el seu patrimoni

Patrimonio de Llinars del Vallès:

Dolmen de Pedraca
Crónlech de Pins Rosés
Iglesia de Sant Joan de Sanata
Poblado ibérico del Turó del Vent (Colina del Viento)
Torre del Moro o Torrassa
Castell Vell (Castillo Viejo) o Castell del Far (Castillo del Faro)
Creus de Termes
El Castell Nou
Los pozos de hielo
Iglesia de Sant Cristòfol
Iglesia de Sant Esteve del Coll
Iglesia de Sant Joan de Sanata
Iglesia de Sant Sadurní de Collsabadell
Ermita de Sant Sebastià
Santa Maria del Prat

l' església parroquial de Santa Maria de La vila de Llinars del Vallès

l' església parroquial de Santa Maria de La vila de Llinars del Vallès

Les festes més importants de Llinars comencen per Nadal, amb la tradicional representació dels Pastorets, seguint el text de J.M. Folch i Torres; pel maig se celebren les festes de la Primavera coincidint amb el segon diumenge, i, pel juny, la popular festa de Sant Joan, en què, després de l'entrada de la flama del Canigó, es fa una cercavila amb gegants, cap-grossos i la Patufa de Llinars, que representa la figura d'un drac que escup aigua. Finalment, el dia 8 de setembre, se celebra la festa major de la Mare de Déu del Prat.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua