BARCELONA

Datos del Pueblo

L´Espunyola

Pueblo

L´Espunyola

Municipio

L´Espunyola / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

260

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. Solsona a Berga, s/n

Código postal

08614

Teléfono

93-8231055

Fax

93-8230408

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Espunyola

Web de Interés

L´Espunyola, dades del municipi

E-mail municipio

espunyola@diba.cat
 

La caseria de l'Espunyola és centrada per l'església parroquial de Sant Climent, prop de la carretera de Berga a Solsona. És un edifici d'origen romànic, molt senzill, d'una nau i absis semicircular, ampliat al segle XVIII amb dues capelles laterals i una sagristia, i al XIX amb un campanar adossat a la façana; Es conserva en bon estat

El mas del Castell de l'Espunyola

El mas del Castell de l'Espunyola

Els principals nuclis de població d'aquest municipi són la caseria de l'Espunyola, que n'és la capital, i les caseries del Cint, l'Esglesiola, la Mare de Déu del Bosc, els Sants Metges, els Torrents i Correà; l'àmbit d'aquesta darrera coincideix amb el d'una antiga parròquia, compartida pels municipis de l'Espunyola i Montmajor. Administrativament, i pel que fa al terme de l'Espunyola, l'esmentat àmbit forma part de la caseria dels Torrents.

La festa major de l'Espunyola se celebra el diumenge proper al 23 de novembre; el diumenge sobre el 8 de setembre és la festa de l'ermita de la Mare de Déu dels Torrents, i el darrer diumenge del mateix mes es fa l'aplec a l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua