BARCELONA

Datos del Pueblo

Les Masies de Voltregà

Pueblo

Les Masies de Voltregà

Municipio

Les Masies de Voltregà / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3189

 

Ayuntamiento

Dirección

Can Bondia, s/n

Código postal

08509

Teléfono

93-8570028

Fax

93-8570079

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Masies de Voltregà

Web de Interés

Les Masies de Voltrega, paisaje y arte, turismo

E-mail municipio

masiesv@diba.cat
 

El municipi de les Masies de Voltregà, de 22,31 km², es troba a la Plana de Vic a la dreta del Ter, que forma el límit natural del sector més oriental del terme. Les terres de l'W són les més elevades ja que configuren les serralades llevantines del Lluçanès, les quals tanquen per ponent la Plana de Vic.

Les Masies de Voltrega

Les Masies de Voltrega

Les primeres notícies del nostre poble es remunten a l´any 900. Podem trobar documents escrits que certifiquen l´existència del Castell de Voltregà com a fortificació romana i visigòtica amb funció de protecció de la Plana d´Ausona i la Via Ceretana.

Un cop constituïda la Baronia de la Mitra, el Bisbe de Vic va distribuir el territori en quatre parròquies: Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Esteve de Vinyoles, Santa Cecília de Voltregà i Sant Martí de Sobremunt.

Llocs d´interès de Les Masies de Voltrega

Llocs d´interès:

Santuario de la Mare de Déu de la Gleva, de estilo barroco.
Iglesia de Sant Esteve en Vinyoles d'Orís, de estilo románico.
Iglesia de Sant Miquel d'Ordeig, de estilo románico.
Iglesia de Sant Martí Xic, de estilo románico.
Ruinas del castillo de Voltregà.

L'antic castell de Voltregà és conegut popularment per Sant Martí Xic, a causa de l'esglesiola romànica que hi ha al peu de les roques del castell, en la frau que continua vers el mas del Grau de Sobremunt, la Miranda i el Mas Serratosa. Del castell queden només restes de muralles i d'una edificació central rectangular, que té sota seu l'entrada d'un passadís o mina que la tradició popular fa arribar fins a la riera de Sorreigs.

Museo del Cobre - Museu del Coure esta emplazado en un edificio modernista de principios del siglo XX, antigua residencia de los propietarios, los Condes de Lacambra.

El museo quiere divulgar la importancia del primer metal empleado por la humanidad, no sólo por ser un excelente conductor de la electricidad y la temperatura sino también porque es un material vital para la salud. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua