BARCELONA

Datos del Pueblo

Les Cabanyes

Pueblo

Les Cabanyes

Municipio

Les Cabanyes / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

890

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Bisbe Torres i Bages, 6

Código postal

08794

Teléfono

93-8921048

Fax

93-8921048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Cabanyes

Web de Interés

Les Cabanyes, informacio històrica

E-mail municipio

cabanyes@diba.cat
 

 Municipi situat a la zona central de la comarca, de reduïda extensió territorial: 1,79 km². Situat a la plana, limita al N i a l'W amb Vilobí del Penedès, a l'E amb la Granada, al S amb Vilafranca del Penedès i amb Pacs al SW.

El poblament, per raó de la petitesa del terme, és força concentrat. Els barris de l'Albornar i de Can Mateu són molt propers al cap de municipi i a NW i N d'aquest respectivament.

Les Cabanyes, municipi del Alt Penedes

Les Cabanyes, municipi del Alt Penedes

L'ordre de l'Hospoital de Sant Joan de Jerusalem s'establia a Sant Valentí cap al 1135 i hi instal·là la comanda de Sant Valentí de les Cabanyes, la primera que l'ordre fundava al Penedès i una de les primeres cases a tot Catalunya. Adquirí riqueses per moltes de les donacions que va rebre dels cavallers de la comarca, de les quals és dignificativa la de Guillen de Granada l'any 1137. L'any 1306 s'efectuà el trasllat de la comanda hospitalera a Vilafranca del Penedès.

El lloc històric de major interès del terme és l'església romànica, antiga parròquia de Sant Valentí construïda al segle XI, amb capelles posteriors afegides a banda i banda de la nau principal. El campanar és de cadireta, refet en la part superior i la porta és a migdia on s'habilità el cementiri. Hi destaquen unes interessants pintures murals que es troben en procès de restauració al igual que el conjunt de l'església i el cementiri.

Celebra la festa major el primer diumenge d'agost, i la festa major d'hivern s'escau amb ocasió de la diada de Sant Valentí, el diumenge pròxim al 14.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua