BARCELONA

Datos del Pueblo

Les Arenes

Pueblo

Tipo de Entidad: nucli: Les Arenes

Municipio

Castellar del Valles / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3

 

Ayuntamiento

Dirección

Passeig de Tolrà, 1

Código postal

08211

Teléfono

93-7144040

Fax

93-7144093

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Arenes

Web de Interés

Castellar del Valles, turisme i arte

E-mail municipio

alcaldia@castellarvalles.cat
 

La caseria de les Arenes és a la vora esquerra del Ripoll, sota les Roques d'Aguilar. L'ermita de Santa Maria de les Arenes és a l'altra banda del riu, sobre la carretera de Sant Llorenç Savall.

Ermita de Santa Maria de les Arenes municipi de Castellar del Valles

Ermita de Santa Maria de les Arenes

La capella és molt senzilla en la seva estructura. Consta d'una sola nau, rectangular, amb volta de canó seguit i un absis semicircular amb volta de quart d'esfera. Es distingeixen tres moments constructius: la primera, del segle XII, correspon a l'absis, la nau i la casa de l'ermita adossada; la segona, anterior al segle XIV, correspon a un allargament de la nau i un petit portal; i finalment al segle XVIII-XIX, la construcció d'un atri.

L'advocació de la Mare de Déu de la galledeta és molt popular en les nostre contrades. Aquest sobrenom prové de la galleda de plata que duia la imatge romànica, i a la que els fidels li demanaven pluja en temps de sequera. Aquesta imatge, datada del segle XI, de la Verge asseguda amb una fruita a la mà dreta i l'Infant a la falda, va ser destruïda el 23 de juliol de 1936.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua