BARCELONA

Datos del Pueblo

La Torre De Claramunt

Pueblo

La Torre de Claramunt

Municipio

La Torre de Claramunt / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3615

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 1

Código postal

08789

Teléfono

93-8010329

Fax

93-8010817

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Torre De Claramunt

Web de Interés

El poble de la Torre de Claramunt

E-mail municipio

torre@diba.cat
 

La Torre de Claramunt és un poble vell ben orientat vers la sortida del sol, amb una densitat de població de 3.532 habitants, amb una extensió de 14,80 Km2 ,forma part de la Comarca de l'Anoia.

El nucli antic, es troba a 364 metres d'altitud sobre el nivell del mar. Es troba a la vall baixa de la riera de Carme, a l'indret de la seva confluència amb el Riu d'Agost que travessa el terme del sector oriental a l'occidental.

Vista general de La Torre de Claramunt

Vista general de La Torre de Claramunt

Llocs d’interès

Castell (s.XI-XII).
Església romànica de Sant Joan Baptista (s.XI-XII)
A Vilanova d'Espoia, Església Romànica de Sant Salvador, de principis del segle XII
El Pla de les Sitges, a Camaró. Sitges i restes d'un antic poblat ibèric (Segle VIII i IX)

El castell de la Torre de Claramunt alça la seva mola imponent damunt el poble. La primitiva torre de guaita erigida a la fi del segle XI en un dels extrems del terme del castell de Claramunt, com ja hem dit, esdevingué, quan deixà de tenir valor estratègic, residència dels senyors del lloc i l'actual edifici és un magnífic casal de pedra, fortificat, del segle XVII, de planta i tres pisos, finestres rectangulars amb llindes de pedra i portal adovellat

Fira Medieval de l'Anoia, es realitza el diumenge més proper a Sant Joan, al mes de juny.És una fira històrica medieval on es recreen els oficis de l'època amb espectacles al carrer com són les exhibicions ambulants del domador de serps i el faquir reial, la dansa del ventre, música de trobadors, demostracions d'antigues activitats menestrals i d'arts i oficis , a més dels espectacles del torneig medieval i l'exhibició de falconeria al recinte Torresport, amb el marc de fons del castell i l'església del segle XII .

La meitat del terme és ocupat per bosc de pins amb algunes alzines i roures, a l'altra meitat del terme, predominen els conrreus de secà.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua