BARCELONA

Datos del Pueblo

La Roca Del Valles

Pueblo

La Roca del Valles

Municipio

La Roca del Valles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

10032

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Catalunya, 18-24

Código postal

08430

Teléfono

93-8422016

Fax

93-8420459

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Roca Del Valles

Web de Interés

Informació de La Roca del Vallès

E-mail municipio

ajuntament@laroca.cat
 

El nostre municipi pertany al Vallès Oriental Oriental, al límit amb el Maresme, a la vall mitjana del Mogent, accidentat a l'Est pels vessants interiors de la Serralada Litoral (534 m altura), sector on es localitzen els boscs de pins i alzines (2427 hectàrees).

La Roca del Valles

La Roca del Valles

L'església parroquial de Sant Sadurní de la Roca, que fou fundada per l'abadessa Emma de Sant Joan el 932, fou engrandida i totalment renovada entre el 1557 i el 1581. Aquesta església, que és la que ens ha pervingut, és d'una nau (dividida en tres trams coberts amb volta de creueria), amb dues capelles laterals per banda, construïdes entre els contraforts; l'absis és poligonal i la porta, a la façana de ponent, és del tipus del gòtic tardà, amb detalls renaixentistes. Les mènsules que sostenen les arqueries i les gàrgoles del capdamunt dels contraforts són esculpides, com també ho són les claus de les voltes. L'església posseeix un magnífic retaule barroc dedicat a sant Sadurní i col·locat a l'altar major. Fou obrat per Antoni Comas i data del 1620; consta d'un cos de cinc compartiments i d'una predel·la.

A més del poble de la Roca del Vallès, cap del municipi, el terme comprèn, també, els pobles de Santa Agnès de Malanyanes, les antigues quadres de Valldarió, Vilalba i Sant Lleïr, com també l'antic monestir de Sant Pere del Bosc i l'antic castell de Bell-lloc, que dóna nom al nucli de Bell-lloc, que juntament amb el de Vilalta entra, fins a l'estació de la RENFE, en el terme de Cardedeu i utilitzen els serveis d'aquest darrer municipi. El terme comprèn també diverses urbanitzacions (la Pineda, la Roca II, Sant Carles, Can Gurri), la zona de les Valls, prop de la carretera cap a Granollers, formada per diverses masies distants entre si, i les agrupacions de Can Berengó i Can Montcau.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua