BARCELONA

Datos del Pueblo

La Pobla De Claramunt

Pueblo

La Pobla de Claramunt

Municipio

La Pobla de Claramunt / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2235

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda de Catalunya, 16

Código postal

08787

Teléfono

93-8086075

Fax

93-8086112

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Pobla De Claramunt

Web de Interés

Informació y rutes a La Pobla de Claramunt

E-mail municipio

claramunt@diba.cat
 

Municipi situat a la vall del riu Anoia, a l'espai configurat pels cingles dels Mollons i la muntanya on s'alça el castell de Claramunt.

La història del municipi de la Pobla de Claramunt ve marcada per un fet que va succeir el 1344. Hi va haver una terrible rierada que es va emportar el primer nucli de població que havia nascut al marge esquerre del riu Anoia i que es coneixia amb el nom de la Pobla Vella. Després d'aquesta catàstrofe el senyor del Castell de Claramunt va atorgar una carta de repoblació. Va ser aleshores quan va néixer la nova Pobla al costat dret del riu, al peu de la muntanya del castell.

Llocs d´interes:

Església
Nucli antic
Pedró de Sant Procopi
Plaça del Països Catalans
Parc del mil.lenari
Els antics molins paperers
L´entorn natural

Ruta dels Castells de Frontera

Ruta dels Castells de Frontera

Els Castells de Frontera, entre els quals s'hi troba el de la Pobla de Claramunt, estan íntimament lligats amb la Marca Hispànica. Aquesta denominació va ser utilitzada pels historiadors del segle XVIII per indicar la frontera que es va establir amb l'Islam, a principis del segle IX, seguint la vall del Llobregat i del Cardener, atravessant el Segre fins a la barrera natural que representava la serra de Montsec, límit fisiològic i històric entre els Pirineus i la Depressió de l'Ebre.

Barris
Marge dret del riu Anoia: Sant Procopi, la
Pobla Nova, les Figueres, Sant Andreu, can Solà, les Garrigues, el Xaró i la Rata. Marge esquerre del riu Anoia: les Cases Noves, l’Estació, can Galan i els Vivencs

La principal activitat industrial és la indústria paperera, tot i que també hi són presents altres sectors com el del gènere de punt i el de la construcció, decoració i restauració de mobles d’estil popular català.
Els últims anys hi ha hagut una gran implantació d’indústries, gràcies al desenvolupament del polígon dels Plans d’Arau. Actualment, aquest important creixement industrial encara s’està portant a terme.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua