BARCELONA

Datos del Pueblo

La Palma de Cervelló (segregat)

Pueblo

Municipi Nou: La Palma de Cervello

Municipio

La Palma de Cervello / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3027

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Sant Cristòfor, s/n

Código postal

08756

Teléfono

93-6720202

Fax

93-6720125

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Palma de Cervelló

Web de Interés

La Palma de Cervello dades i fotos

E-mail municipio

palma@diba.cat
 

Avui La Palma de Cervelló constitueix un nou municipi independent del nucli originari de Cervelló que agrupava el dos nuclis urbans de Cervelló i La Palma. Tots dos municipis han tingut una història comuna de prop de 2000 anys que els ha marcat i vinculat fins fa pocs anys. El municipi de La Palma de Cervelló ha sorgit de forma semblant a la d'aquells fills d'una mare que un cop han crescuts tenen la necessitat de "formar la seva vida''.

La fundació de l'església de Santa Maria de La Palma fou motivada pels monjos del Priorat de Sant Ponç. Segons la historiadora Monserrat Pagès i Paretas, l'entorn de Sant Joan de l'Erm estigué ens mans de les monges benedictines de Sant Pere de les Puelles l'any 945 per la donació de la comtessa Riquilda, muller del comte Sunyer.

La Palma de Cervello

La Palma de Cervello

D´interes la capella romànica de Sant Joan del Pla o de l'Erm, enmig d'una vinya. És esmentada el 1313, quan era dedicada a sant Joan i a sant Feliu. D'una sola nau, coberta amb volta de canó, és capçada a llevant per un absis semicircular amb bandes i arcuacions llombardes a l'exterior; A banda i banda de l'absis, buidats en el gruix del mur, hi ha sengles absidioles semicirculars (la de migdia enderrocada), probablement producte d'una reforma posterior. La porta romànica, de mig punt adovellada i extradossada, és a migdia i vora seu hi ha un gran esvoranc.

Prop del poble de la Palma, dins el terme de la seva parròquia, hi ha Can Ponçgem, magnífic casal del 1750 restaurat el 1928. El 1752 hi fou beneïda una capella dedicada a sant Antoni de Pàdua.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua