BARCELONA

Datos del Pueblo

L´Ametlla De Merola

Pueblo

Tipo de Entidad: Nucli: L´Ametlla de Merola

Municipio

Puig-Reig / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

271

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Pau Casals, 1

Código postal

08692

Teléfono

93-8380000

Fax

93-8381302

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Ametlla De Merola

Web de Interés

Puig-Reig

E-mail municipio

ajuntament@puig-reig.cat
 

L'Ametlla de Merola és un nucli situat a la vessant meridional de la comarca del Berguedà.

L'origen de l'Ametlla és remunta a l'any 1832 , al molí d'en Josep Comas i Ametlla, amb una petita fàbrica de màqui nes de cardar. Aquella incipient activitat económica coincideix en l'època que el tèxtil arrencava a Catalunya.

En Josep Comas i Ametlla, més conegut com a Josep Ametlla era força conegut a la rodalia com a propietari del Mas Ametlla de Caserres que, juntament amb la pertinença del molí al terme parroquial de Merola, donà nom a la colònia

La Federació d'Associacions de Veïns del Baix Berguedà i el Consorci del Parc Fluvial del Llobregat Com cada any, la Caminada presenta novetats, enguany les més destacables són en els canvis de traçat que s'apropen més al riu i al patrimoni de les colònies tèxtils, entre el Guixaró i Puig-reig inaugurarem un camí nou i ombrívol que ens porta sota el majestuós pont del a C-16, també estrenarem camí entre Cal Riera i l'Ametlla de Merola... tot això acompanyat d'una millor separació entre ciclistes i caminants per facilitar el vostre trajecte.Tel i fax. 938250689 (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua