BARCELONA

Datos del Pueblo

La Llacuna

Pueblo

La Llacuna

Municipio

La Llacuna / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

910

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de les Eres, s/n

Código postal

08779

Teléfono

93-8976063

Fax

93-8976063

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Llacuna

Web de Interés

Portal de La Llacuna

E-mail municipio

llacuna@diba.cat
 

Comprèn la vila de la Llacuna, cap del municipi, les restes del castell de Vilademàger, centre històric, i les caseries i els veïnats de la Serra, Torrebusqueta, Rofes, les Vilates, les Barraques, Pollina i Baltà i l'antiga granja cistercenca de l'Espluga d'Ancosa.

La Llacuna, Anoia

La Llacuna, Anoia

El topònim de la Llacuna prové d'un petit llac endorreic que hi havia hagut al fons de la vall, sota la vila. Es comunica per carreteres comarcals amb Vilafranca del Penedès des de l'any 1871, amb Valls i Igualada, des del 1917, amb Santa Coloma de Queralt, des del 1923 i amb Mediona, per Rofes, des de l'any 1929

Des del segle XV es formà la Plaça Major, porxada, que aixoplugava el mercat, i que és actualment un dels indrets més característics de la població. Als segles XIII-XIV hi hagué un call o comunitat jueva. Hi ha restes de la primitiva església de Santa Maria i del priorat en una casa de la vila, dos absis bessons que formaven part del creuer. Presideix una petita plaça, en part porticada, amb la seva façana severa, ornada pel portal amb decoració en relleu de frontó triangular clàssic; és d'una nau i capelles laterals.

Als afores hi ha la Creu del Pla, gòtica. A la Llacuna hi ha la societat coral la Cuitora.
La festa major de la població es fa el quart diumenge del mes d'agost. Se celebren també la festa de Sant Antoni Abat, el 17 de gener i, pel primer diumenge de desembre, la matança del porc dins el marc de la fira de Sant Andreu. (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua