BARCELONA

Datos del Pueblo

La Botjosa

Pueblo

Tipo de Entidad: Barri: La Botjosa

Municipio

Sallent de Llobregat / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

129

 

Ayuntamiento

Dirección

Torres Amat, 26

Código postal

08650

Teléfono

93-8370200

Fax

93-8206160

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Botjosa

Web de Interés

Sallent o Sallent de Llobregat

E-mail municipio

sallent@sallent.diba.es
 

La Botjosa és la colònia minaire, construïda els anys 30 a tocar del pou miner i de la planta de tractament del mineral de Sallent, per a allotjar als treballadors i les seves famílies.

Està constituïda per un seguit de casetes d'una sola planta, idèntiques entre elles i ben arrenglerades. Originalment, la Botjosa seguia el model social anterior de les colònies tèxtils, és a dir, el d'un petit poble autosuficient amb els seus serveis bàsics: botiga, escola i església.

L'església, moderna, és dedicada a la patrona dels miners, santa Bàrbara. Hom hi fa festa major el dia 4 de desembre.

Les diferències entre la colònia minera de la Botjosa i les tèxtils del Llobregat són que, econòmicament, la colònia de la Botjosa gira al voltant de la mina en comptes de la fàbrica i que, urbanísticament, es tracta de casetes unifamiliars en comptes de grans blocs de pisos petits.

La Botjosa ha passat a ser una barri totalment degradat, sense cap tipus de manteniment: les teulades de les cases s'esfondren, les canonades de l'aigua es rebenten, l'enllumenat és deficient i en un cantó de la colònia inexistent, els vials estan en mal estat (ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua