BARCELONA

Datos del Pueblo

La Beguda Baja o Baixa

Pueblo

Tipo de Entidad: poble: La Beguda Baixa

Municipio

Sant Llorenç d´Hortons / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

21

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 35

Código postal

08791

Teléfono

93-7716000

Fax

93-7716308

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Llorenç D´Hortons

Web de Interés

....

E-mail municipio

st.llorensh@diba.cat
 

Sant Llorenç d'Hortons, municipi situat al nord-est de la comarca de l'Alt Penedès, al límit amb l'Anoia i el Baix Llobregat, ocupa una plana solcada per diversos torrents i rieres, la més important, la riera de Ca n'Esteve o de la Rierussa, eix hidrogràfic del terme, tots els afluents del marge esquerre del riu Anoia en el seu tram final, sobre terrenys miocènics fortament erosionats.

El paisatge és ondulat, presidit per petits pujols boscosos i, a les zones planes, conreus fonamentalment de vinya, i a les fondalades, prop de fonts o torrents, encara es conreen horts. Són conreables 1.225 ha (62 % del terme), de les quals només 5 ha són de regadiu.

A l'extrem més septentrional del terme, al llarg de la carretera de Martorell a Capellades, hi ha el poble de la Beguda Alta (282 m d'altitud), que s'estén, també, pels termes de Masquefa i Sant Esteve Sesrovires. L'església de Santa Maria depèn de la parròquia de Sant Llorenç d'Hortons. Entre els seus edificis es destaca la senyorial masia de Can Bac, amb un interessant conjunt de cellers i caves.

El poble de la Beguda Baixa també es troba situat al llarg de la carretera de Martorell a Capellades, al límit amb Sant Esteve Sesrovires.(ftes ver links)

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua