BARCELONA

Datos del Pueblo

La Batlloria

Pueblo

Tipo de Entidad: Poble: La Batlloria

Municipio

Sant Celoni / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

996

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08470

Teléfono

93-8670425

Fax

93-8673914

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Batlloria

Web de Interés

Sant Celoni

E-mail municipio

santceloni@santceloni.org
 

La Batllòria es troba situada a l'extrem del Vallès Oriental, a tocar amb la comarca de la Selva i el Maresme, a la frontera entre la província de Barcelona i la de Girona. A uns 150 metres d'alçada, la Batllòria està a la vall que forma la riba de la Tordera entre el massís del Montseny i la serralada del Montnegre.

En el casc urbà de la Batllòria encara hi ha restes arquitectòniques de l'etapa més decisiva de la seva història, que va des dels darrers anys del segle XV a les acaballes del segle XVI, situades al carrer Major, al llarg de l'antic camí ral, especialment a la banda nord d'aquella via. Hi destaca el gran hostal, del que hi ha notícia a l'any 1573, regentat per Segimon Nualart que posseïa sota domini directe del baró Joan Guerau II de Gualba. Les seves restes es mantenten amb un gran pati davanter i una mola d'edificis constituïda a prova de les incursions de malfactors tan freqüents aquella època.

La població fou el cap efectiu del municipi de Montnegre fins a la seva incorporació a Sant Celoni el 1927. Actualment l'associació de veïns de la Vall del Llor està duent a terme els tràmits legals necessaris per a demanar la segregació de Sant Celoni. Celebra la festa major pel mes d'agost, el quart diumenge, i la festa major d'hivern el 18 de desembre, per la Mare de Déu de l'Esperança (ftes ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua