BARCELONA

Datos del Pueblo

Horta D´Avinyo

Pueblo

Horta d´Avinyo

Municipio

Avinyo / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

53

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 11

Código postal

08279

Teléfono

93-8387700

Fax

93-8387552

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Horta D´Avinyo

Web de Interés

Avinyo historia y patrimonio

E-mail municipio

avinyo@diba.cat
 

El poble d'Horta d'Avinyó es troba al sector S del terme. La parròquia de Santa Maria d'Horta té tot el seu passat lligat a la història d'Artés, com a part integrant de l'antiga baronia episcopal.

La seva parròquia de Santa Maria d'Horta, situada en un pla, a 330 m, al S del terme i a l'esquerra de la Riera Gavarresa i a poca distància de la carretera de Sabadell a Prats de Lluçanès. L'església de Santa Maria d'Horta, documentada des del segle XI, és un edifici que conserva l'absis i murs romànics, però que fou ampliada amb capelles laterals els anys 1686-91 i finalment transformada la seva façana a causa d'una reforma del 1683. Té un massís campanar segurament transformació d'una torre primitiva.

Al llarg dels anys es van formar petits grups de cases o carrers molt separats entre si, com el carrer de Sant Jaume i el de Torcó (nom que prové d'un antiga vila rural documentada des del 889) i les cases fetes al peu de la carretera, prop d'una fàbrica tèxtil que s'hi construí.(ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua