BARCELONA

Datos del Pueblo

Granera

Pueblo

Granera

Municipio

Granera / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

76

 

Ayuntamiento

Dirección

Església, s/n

Código postal

08183

Teléfono

938668152

Fax

93-8662262

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Granera

Web de Interés

Granera informació del poble

E-mail municipio

granera@diba.cat
 

Granera se situa a l'angle nord-oest de la comarca, on una cinglera en retrocés, la serra de Granera, ataca un sector de la plataforma estructural del Moianès

Granera i el seu castell

Granera i el seu castell

El poble és dividit en dos nuclis: el barri de l'Església, al voltant de l'església parroquial de Sant Martí, que, transformada als segles XVI i XVII, perdé bona part del primitiu caràcter romànic, i el barri del Castell, al voltant de l'antic castell de Granera, esmentat el 971, que pertangué a la casa comtal de Barcelona i estigué infeudat a la vescomtal de Barcelona el 1046-1170. Passà a la corona i a diversos senyors, i esdevingué centre de la baronia de Granera. Hi ha també l'església de Santa Cecília (1065), amb traces d'importants i arcaiques pintures romàniques. Pertany al municipi una part de l'antic terme de Sant Julià d'Úixols.

Les festes més importants són la de Sant Isidre, que s'escau el 15 de maig, la festa major, que se celebra el primer diumenge de setembre i la festa de Sant Martí, l'onze de novembre.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua