BARCELONA

Datos del Pueblo

Gisclareny

Pueblo

Gisclareny

Municipio

Gisclareny / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

34

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Roser, s/n

Código postal

08695

Teléfono

93-7441020

Fax

93-8244580

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Gisclareny

Web de Interés

Gisclareny informacion y fotos

E-mail municipio

gisclareny@diba.cat
 

Gisclareny no és pròpiament un nucli perquè la població és totalment disseminada. Presenta una estructura de veïnats dispersos (el Roser i Berta) prop de les esglésies de la Mare de Déu del Roser i Sant Miquel de Turbians.

Escut de Gisclareny

Escut de Gisclareny

Escudo losanjado, de oro, una balanza de sable acompañada en la punta de una piña de sinople. Por timbre, una corona mural de pueblo.

Las balanzas son el atributo de San Miguel, y recuerdan la antigua iglesia de Sant Miquel de Turbians. La piña de sinople sobre oro proviene de las armas parlantes de los barones de Pinós, señores del pueblo.

L'ajuntament és en una de les cases que, a l'entorn de l'església del Roser, formen la plaça del mateix nom. Les cases són les típiques de pagès d'alta muntanya: les parets són de maçoneria i s'obren a l'exterior amb grans balconades i pallisses de fusta. Els últims anys molts d'aquests habitatges s'han restaurat per tal de servir de segones residències, i el poble recupera a l'estiu una població temporal força elevada.

Panoramica de Gisclareny

Panoramica de Gisclareny

L'església parroquial de la Mare de Déu del Roser de Gisclareny és l'únic punt del municipi que fa de centre, ja que té al voltant dues o tres cases

La festa major de Gisclareny se celebra el primer diumenge d'octubre, festivitat del Roser i, el 15 de març, la festa de Sant Isidre. El diumenge pròxim al 8 de març es fa l'aplec a l'ermita de Sant Miquel de Turbians (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua