BARCELONA

Datos del Pueblo

Gargalla i Figols

Pueblo

Gargallà i Figols

Municipio

Montmajor / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

57

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Mercat, s/n

Código postal

08612

Teléfono

93-8246026

Fax

93-8246000

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Gargallà i Fìgols

Web de Interés

Montmajor

E-mail municipio

montmajor@diba.cat
 

Poble de població disseminada del municipi de Montmajor (Berguedà), al límit amb els de Navès (Solsonès) i de Cardona (Bages), a l'esquerra de la riera de Gargallà, afluent de l'aigua d'Ora per l'esquerra, aigua avall de Sorba. Al s X el lloc era possessió del monestir de Ripoll. Hi destaquen l'església parroquial de Sant Andreu i l'antic hostal de Gargallà.

Dins el terme parroquial hi ha, prop de la masia de Fígols, l'església de Santa Magdalena de Fígols (inicialment sota l'advocació de sant Serni), petit exemplar romànic d'una sola nau, sense absis, molt reformada als segles XVII i XVIII, amb un campanar d'espadanya al mur de ponent, bastant ben conservada; havia estat sufragània de la parròquia de Gargallà

El dolmen del Clot dels Morts I de Gargallà

El dolmen del Clot dels Morts I de Gargallà

El dolmen del Clot dels Morts I de Gargallà esdevé un megalític priviligiat ja que és l’únic de Catalunya, i un dels més importants de l’occident mediterràni, ja que ja proporcionat cinc denes de collaret i una perla esfèrica de vidre blau marí. Consta d’una cambra rectangular delimitada per tres lloses, dues laterals i una de testera, de 2’25 m de llarg, 0’90 m d’amplada i 1’50 m de profunditat. Està inclosa dintre d’un túmul circular de 1’20 m d’alçada per 0’70 m de mínima i un diàmetre de 8 m. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua