BARCELONA

Datos del Pueblo

Font-Rubi

Pueblo

Font-Rubi

Municipio

Font-Rubi / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1430

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 1

Código postal

08736

Teléfono

93-8979212

Fax

93-8979283

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Font-Rubi

Web de Interés

Font-Rubi, patrimonio, història, dades d´interès

E-mail municipio

fontrubi@diba.cat
 

El cap municipal és Guardiola de Font-rubí, però el poblament d'aquest municipi es troba extraordinàriament disseminat: es comptabilitzen una quinzena de nuclis de poblament que la gent de la població coneix amb la denominació de barri. D'aquests nuclis, els més poblats són, a més del cap del municipi, Grabuac, l'Alzinar, Montjuïc, o Sabanell.

Barris de Font-Rubi

Barris de Font-Rubi

L'origen històric del terme és el castell de Font-rubí, situat al puig del Castellot (791 m d'altitud). Fou un lloc de vigilància del proper Coll de la Barraca, pas entre la Segarra i la plana Penedesenca.

El castell és documentat el 983; de domini comtal, fou cedit en feu a la família Queralt. El castell era de jurisdicció reial fins que a la fi del segle XIV Joan I va vendre el castell i terme de Font-rubí a Pere Febrer i d'aquest passà a diverses altres mans. El castell de Font-rubí esdevingué centre de la baronia de Font-rúbia (dita antigament de Font-rubí i coneguda també com a baronia de Grabuac).

Terme municipal de Font-Rubi

Terme municipal de Font-Rubi

Altres indrets del terme

Font-rubí
Santa Maria de Bellver, les Obagues i Sant Vicenç de Morrocurt
Les Casetes d'en Raspall, Grabuac, els Graus i la Fanga

FIESTAS Y MERCADOS
Enero, 22: Fiestas de Sant Vicenç (Fiesta Mayor de invierno). Mayo, 15: Fiestas de Sant Isidro, patrón de la pagesia (agricultures). Junio y Julio: fiestas de diferentes barrios. Agosto, 11.17: Fiesta Mayor. Octubre, entre el segundo y el tercer fin de semana: Fiesta del Mosto.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua