BARCELONA

Datos del Pueblo

Figols De Les Mines

Pueblo

Figols, Figols de les Mines o Figols Vells

Municipio

Figols, Figols de les Mines o Figols Vells / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

49

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Església, s/n

Código postal

08698

Teléfono

93-8248052

Fax

93-8248052

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Figols De Les Mines

Web de Interés

Figols, Figols de les Mines o Figols Vells

E-mail municipio

figols@diba.cat
 

El terme municipal de Fígols Vell de 29,49 km² és situat a la banda W de l'Alt Berguedà, al massís muntanyós de la serra d'Ensija i de rasos de Peguera, on forma l'alta vall de la Garganta i també l'alta vall del riu de Peguera.

Inclou també, a l'extrem W del terme, una petita part de la capçalera de l'aigua d'Ora, que és la vall de la Font del Pi. Limita al N amb els termes de Saldes i Vallcebre; a l'E amb el de Cercs; al S amb un annex del terme de Montmajor, amb l'extrem N del terme de Castellar del Riu i amb el de Cercs i, per l'W, amb l'extrem N del terme de Guixers (Solsonès) i, més amunt, durant uns pocs centenars de metres, amb el de Gósol.

Figols de Les Mines

Figols de Les Mines

Té com a centre religiós la parròquia de Santa Cecília, església que contribueix a donar entitat al grup de cases i alhora l'únic edifici destacable del poble. Es tracta d'un edifici de planta romànica, molt refet, que encara deixa veure elements romànics, com la torre del campanar.

La festa major se celebra el diumenge pròxim al 22 de novembre, festivitat de Santa Cecília, patrona de la població; el 3 de maig continua celebrant-se la festa del Panet dels Apòstols, a l'església parroquial.

A part el poble de Fígols Vell, el cap municipal, comprèn els despoblats de Peguera i Fumanya. (ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua