BARCELONA

Datos del Pueblo

Esparreguera

Pueblo

Esparreguera

Municipio

Esparreguera / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

21260

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 1

Código postal

08292

Teléfono

93-7771801

Fax

93-7775904

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Esparreguera

Web de Interés

La Passió d’Esparreguera

E-mail municipio

esparreguera@esparreguera.org
 

El territori que ocupa el  terme d`Esparreguera presenta indicis que havia estat habitat per homes i dones prehistòrics, a la zona dels congosts entre Monistrol de Montserrat i Martorell, a la vall del Llobregat. En concret, destaquen les troballes prehistòriques a la cova de Can Paloma

El nucli originari d’Esparreguera es va ubicar a Sta. Maria del Puig. Actualment s’han trobat en unes excavacions que s’han practicat a la capella i al seu voltant, indicis de l’antiga capella preromànica. Durant el senyoriu de Pere Sacosta s’edificà el poble al pla

La Colònia Sedó, situada al terme municipal d'Esparreguera, al marge dret del riu Llobregat, es distingeix d'altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofita al màxim l'energia de l'aigua.

Museu de la Colònia Sedó

L' església parroquial de Santa Eulàlia d'Esparreguera fou beneïda el 1612. És un magnífic edifici bastit amb carreus de pedra de conglomerat, que segueix encara la tradició del gòtic català, bé que l'ornamentació és ja renaixentista. D'una sola nau, molt àmplia i calçada per un absis de planta heptagonal, es cobreix amb volta de creueria, tota de pedra, amb els trams de volta separats per arcs de mig punt que recolzen en semipilastres adossades. Entre els contraforts hi ha capelles laterals. Les portes de migdia i de tramuntana, com també les de les sagristies, són classicitzants, emmarcades per columnes dòriques sota d'entaulaments sense frontó.

L' església parroquial de Santa Eulàlia d'Esparreguera

Santa Eulàlia d'Esparreguera

El Carrer Gran i el dels Arbres, juntament amb les places de Santa Eulàlia, de l'Ajuntament i de Tots els Caiguts configuren el nucli cívic i comercial de la vila.

Altres indrets del terme

Santa Maria del Puig i l'antic castell d'Esparreguera
Sant Salvador de les Espases
Santa Margarida del Cairat o Saplanca
Altres masos i urbanitzacions
El balneari de la Puda
Restes arqueològiques

La Fundació Privada de La Passió d’Esparreguera és una entitat sense ànim de lucre formada per més d’un miler de col·laboradors i gestionada per un consell, que va néixer de la representació que dóna nom al teatre. La Passió d’Esparreguera, i Abreu uns 10.000 espectadors cada temporada.

La Passió d’Esparreguera

La Passió d’Esparreguera

Més de 400 anys d’espectacle han consolidat l’entramat associatiu de La Passió, una entitat sorgida de la col·laboració desinteresada, el voluntariat i l’afecció pel teatre, que continua encetant projectes per potenciar la cultura mitjançant noves propostes escèniques i altres activitats de tot tipus com esportives, musicals, conferències, exposicions o, fins i tot, visites guiades per a grups i escolars. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua