BARCELONA

Datos del Pueblo

Els Prats De Rei

Pueblo

Els Prats de Rei

Municipio

Els Prats de Rei / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

537

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

08281

Teléfono

93-8698192

Fax

93-8698192

Oficina Turismo

93 868 03 66

Web Oficial

Els Prats De Rei historia i patrimoni

Web de Interés

Els Prats de Rei, cultura

E-mail municipio

pratsr@diba.cat
 

El municipi dels Prats de Rei, té una extensió de 32,76 km2 i una població de 550 habitants (1999).Situat a la depressió central catalana, en l’altiplà segarrenc de la comarca de l’Anoia, entre els 600 i 750 metres sobre el nivell del mar. Gaudeix d’un clima de transició mediterràneo-continental, amb pluges escasses, estius secs i calorosos i hiverns freds, amb gelades freqüents.

La història de la vila dels Prats de Rei té els seus inicis en l’època ibèrica.Durant els segles III i V a. C. fou un nucli important de població.

Els Prats de Rei

La història de la vila dels Prats de Rei té els seus inicis en l’època ibèrica.Durant els segles III i V a. C. fou un nucli important de població. En època romana va ostentar la capitalitat de la Segarra històrica. S’hi ha localizat el més antic testimoni del topònim ” Municipium Sigarrensis”, inscrit en una làpida romana dels voltants del segle I de la nostra era.

Els Prats de Rei era una vila totalment fortificada. En els seus carrerons, que desenvoquen a la plaça Major parcialment porticada, hi ha remarcables edificacions com la casa de la vila, amb finestrals i elements del gòtic civil.

Els Prats de Rei era una vila totalment fortificada

Església parroquial de Santa Maria

Punts d'interès

Església parroquial de Santa Maria.Làpides romanes a l'atri.
Santuari de la Mare de Déu del Portal.
Plaça Major i recinte medieval.
Museu Municipal Josep Castellà Real

L’any 1972 un grup de pradencs, el “G.R.A. Sigarra”, va iniciar un projecte d’excavacions arqueològiques en el nucli urbà d’ Els Prats de Rei i el seu entorn, que van donar com a fruit el descobriment d’un poblat ibèric, possible-ment ILTIRKES, i la confirmació de l’existència en el mateix lloc del municipi romà de SIGARRA (Municipium Sigarrense).

Museu Municipal Josep Castellà Real en Els Prats de Rei

Museu Municipal Josep Castellà Real

Es va crear el Museu Municipal Josep Castellà Real, (en memòria del que fou el seu impulsor i primer director), en el qual s’hi exposen tots els materials procedents de les excavacions arqueològiques dutes a terme entre 1972 i 1975, i també de posteriors investigacions

Gastronomia: Escudella de pagès, Canelons de la iaia, Escudella i carn d'olla, Conill a la cassola, Perdiu a la vinagreta, Ternasco al forn

Pertanyen al municipi els nuclis agregats de la Manresa, Solanelles i Seguers.
Les principals activitats econòmiques són l’agricultura, la ramaderia, la industria i serveis.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua