BARCELONA

Datos del Pueblo

Els Hostalets De Pierola

Pueblo

Els Hostalets de Pierola

Municipio

Els Hostalets de Pierola / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2219

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. De Cal Figueres s/n

Código postal

08781

Teléfono

93-7712112

Fax

93-7712398

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els Hostalets De Pierola

Web de Interés

Els Hostalets de Pierola y els nuclis

E-mail municipio

hostalets@diba.cat
 

Municipi de l'Anoia, situat als vessants sud-orientals del turó de la Fembra Morta (766 m alt), a la Serralada Prelitoral Catalana, i drenat per la riera de Magarola, afluent a través de la de Claret al Llobregat.

El poble dels Hostalets de Pierola

El poble dels Hostalets de Pierola

La meitat del terme és inculte, cobert per boscs (un 40%) de pins i alzines i de matollar (2 340 ha). L'agricultura és predominantment de secà: vinya sobretot (650 ha) i, a molt menor escala, cereals (230 ha) associats amb l'ametller i l'olivera. El regadiu, que aprofita l'aigua de pous, es limita a 15 ha. Hi ha diverses rajoleries, dues fàbriques de teixits, una de material elèctric i una altra de gènere de punt. Té importància la població disseminada.

L'any 2002 es van trobar als Hostalets les restes d'un antropomorf que constitueix el que fins ara era l'eslabó perdut de l'evolució humana.

Hostalets de Pierola EN PAU: Totes les peces que es van trobar i que han ajudat en la investigació

Pau, el bisabuelo de la humanidad

Hi ha un Centre Cultural Recreatiu dit Casal Català, inaugurat el 1926, amb una sala de teatre on es fan tertúlies; aquest centre organitza els actes de les festes. Hi ha una coral i un grup teatral. Han estat creades la Societat Caçadors d'Hostalets de Pierola i el Club de futbol Hostalets de Pierola

El municipi comprèn els pobles d'Hostalets de Pierola, cap administratiu, i Pierola, els veïnats de Can Pasqual, les Casesnoves de Can Gras —un raval conurbat del poble—, Can Mata Vell i Can Marcet, les urbanitzacions de Can Gros, Can Térmens, Can Fosalba, Can Rovira de l'Estela, Serra Alta i els Boscos de Can Martí, i els masos de Can Fortimar i Can Pujol de la Muntanya. Una carretera local uneix els pobles d'Hostalets de Pierola i Pierola amb Esparreguera i Piera. A Piera hi ha l'estació de ferrocarrils de la Generalitat d'Igualada a Barcelona i hi passa la carretera local de Capellades a Martorell.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua