BARCELONA

Datos del Pueblo

El Pont De Vilomara i Rocafort

Pueblo

El Pont de Vilomara i Rocafort

Municipio

El Pont de Vilomara i Rocafort / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3521

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l'Ajuntament, 1

Código postal

08254

Teléfono

93-8318811

Fax

93-8317550

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Pont De Vilomara I Rocafort

Web de Interés

El Pont de Vilomara i Rocafort informacion

E-mail municipio

pont@diba.cat
 

El Pont de Vilomara i Rocafort és un municipi situat al sud-est de Manresa, a l'esquerra del Llobregat.

L'actual nucli del Pont de Vilomara va néixer al costat del pont medieval, gòtic, que es va construir en el camí ral de Manresa a Barcelona.

Pont de Vilomara i Rocafort municipio y puente sobre el Llobregat

Pont de Vilomara i RocafortEn altres temps i durant segles, se'n digué només Rocafort o, més exactament, Rocafort de Bages. El 1917, hom adoptà el nom de Rocafort i Vilomara i, el 1933, el de Rocafort i el Pont de Vilomara. Antigament Rocafort era el poble gran i el Pont de Vilomara un seu raval llunyà i petit; ara aquest és el nucli més habitat i cèntric, mentre que aquell poble antic és un agregat perifèric

A prop s'hi van bastir diverses fàbriques tèxtils que van fer engrandir la població, malgrat les crisis freqüents d'aquest ram. De fa poc, la indústria local s'ha vist ampliada amb uns notables centres de recuperació i reciclatge de piles i aparells domèstics. Rocafort, el nucli inicial del municipi, està situat a set quilòmetres del Pont de Vilomara, dalt d'un serrat amb bones vistes. Moltes cases del poble han estat condicionades per a estades de vacances i caps de setmana.

El terme comprèn, a més, les urbanitzacions de Can Riera i River Parc. També des del 1993 la urbanització del Marquet Paradís, de Mura, depèn de l'ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort. Cal esmentar les grans masies de Roviralta, Oristrell (o Ullastrell), Casajoana i altres que proclamen la seva antiguitat.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua