BARCELONA

Datos del Pueblo

El Brull

Pueblo

El Brull

Municipio

El Brull / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

227

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, s/n

Código postal

08553

Teléfono

93-8840041

Fax

93-8841054

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Brull

Web de Interés

El Poble del Brull

E-mail municipio

brull@elbrull.cat
 

El municipi del Brull, que pertany a la comarca d’Osona, té 41,08 km2 de superfície i 227 habitants a data 1 de gener de 2007.

La seva demarcació va del centre de la plana de Vic a ple Montseny. Fins ara format per tres nuclis de població: El Brull, Sant Jaume de Viladrover i Sant Cristòfol de la Castanya. I actualment en podem afegir un altre, la urbanització de l’Estanyol, sorgida a la última dècada, situada fisicament entre els nuclis del Brull i Sant Jaume de Viladrover, al costal del camp de golf.

PATRIMONI:

l’antiga parròquia de Sant Martí del Brull

l’antiga parròquia de Sant Martí del Brull

Puig Castellar: núcleo prehistórico que demuestra la presencia del hombre prehistórico en el Montseny..

Ruinas del castillo del Brull: las primeras noticias acerca del castillo datan del S.X; únicamente queda parte de una torre.

Poblado ibérico del Turó del Montgròs: Se ha restaurado la importante muralla ibérica que protege el poblado y se ha encontrado pequeños restos de cerámica griega.

Sant Martí del Brull: iglesia románica con la nave y el ábside con arqueos ciegos lombardos: se encontraron pinturas murales que actualmente se encuentran en el museo diocesiano de Vic.

Sant Cristòfol de la Castanya: iglesia románica de la cual cabe destacar el campanario.

Sant Jaume de Viladrover: iglesia románica de la cual cabe destacar el campanario.

Mas Can Casademunt: El edificio original del 1485 se ha visto transformado a causa de un cambio de uso, en un primer momento como sanatorio y después como convento; destaca la construcción de una iglesia con campanario neogótico de principios de siglo.

El terme comprèn, a més del poble del Brull, cap de municipi, les caseries de la Castanya, en el sector més pròxim al Montseny, i de Sant Jaume de Viladrover, ja a les terres de la Plana. Hi ha un nombre important de masies esparses.

un petit sector del Brull es decanta més a esdevenir lloc residencial i d’atracció turística i per això compta amb cases de turisme rural, llocs de repòs o d’esports entorn del Camp de Golf, que s’estén per l’antiga gran finca de l’Estanyol, una antiga casa pairal i senyorial del Brull.

Camp de Golf

Camp de Golf del Brull

Sant Jaume de Viladrover, té una altura mitjana de 580 m , situat al bell mig de la plana. L’economia és de conreus de secà i ramaderia.

El Brull, es troba a 840 m d’altitud. És el nucli capital i el centre administratiu del municipi. L’economia es basa, principalment, en l’hostaleria i el turisme.

La Castanya , situada a ple Montseny, té una economia forestal i ramaderia de pastura. Amb una altura mitjana de 950 m i altures de 1697 m al Matagalls, 1145 a Collformic i 1344 al Puig Drau, al límit del Pla de la Calma.

Urbanització l’Estanyol, situada a uns 750 m d’alçada, al costat de l’antiga masia l’Estanyol, restaurada i seu social del club de golf, que va donar el nom a la urbanització.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua