BARCELONA

Datos del Pueblo

El Bruc

Pueblo

El Bruc

Municipio

El Bruc / Comarca: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1743

 

Ayuntamiento

Dirección

Bruc del Mig, 55

Código postal

08294

Teléfono

93-7710006

Fax

93-7710450

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Bruc

Web de Interés

El Bruc dades del municipi

E-mail municipio

bruc@diba.cat
 

El Bruc es un dels quatre Portals de Montserrat. Els municipis del Bruc, Collbató, Marganell i Monistrol de Montserrat, que comparteixen el massís, estàn immers en un projecte turístic que te con a fi potenciar les rodalies de Montserrat, atraient un turisme familiar de qualitat.

Mapa de situació de El Bruc

Mapa de situació de El Bruc

El carrer anomenat Bruc de Baix és disposat al llarg de l'actual carretera, al límit amb el terme de Pierola, i el Bruc de Dalt se situa al llarg de l'antic traçat de la N-II. El Bruc del Mig, també al llarg de la carretera, forma un continu urbà amb el Bruc de Baix i està lleugerament separat del Bruc de Dalt. Constitueix el centre del municipi, amb la casa del comú.

Sant Pau de El Bruc

Sant Pau de El Bruc

A mitjan segle XIX, en construir-se l'actual església parroquial de Santa Maria Assumpta, la primitiva església romànica fou seccionada, i l'absis restà com a capella lateral. En una restauració començada el 1958 s'hi descobriren pintures murals romàniques del segle XIII, amb escenes de la coronació i la dormició de la Verge, presidides pel Pantocràtor, com també de l'adoració dels Reis i altres fragments al costat de la paret antiga

La Festa del Timbaler, que cada any el té lloc el diumenge mes proper al dia 4 de juny, es un esdeveniment en el que participa una bona part del poble i que atrau anualment mes de quinze mil visitants. Una ofrena de flors al Timbaler en record del herois que participaren en les batalles, unes representacions teatralitzades, la participació de grups de Trabucaires, desdejuni de trabucaire i el dinar de germanor, son ingredients molt atractius. La festa es completa amb el mercat d´època.

Monument al Timbaler en El Bruc

Monument al Timbaler en El Bruc

El poble comprèn quatre nuclis de població: el Bruc del Mig on hi ha l'ajuntament, el Bruc de la Parròquia, el Bruc de Baix (nom que també es aplicat al conjunt d'aquests tres, molt pròxims), i el Bruc de Dalt El municipi enclou, a més, la parròquia de Sant Pau de la Guàrdia (amb l'antic castell de la Guàrdia del Bruc), les caseries del Raval, de l'Espinac i de Can Marc de la Vall, l'antic hostal de can Maçana, l'antiga conreria de la Vinya Nova i la important masia de can Jorba.(ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua