BARCELONA

Datos del Pueblo

Dosrius

Pueblo

Dosrius

Municipio

Dosrius / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4658

 

Ayuntamiento

Dirección

St. Antoni, 1

Código postal

08319

Teléfono

93-7918014

Fax

93-7919080

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Dosrius

Web de Interés

el Portal de Dosrius en internet, datos y fotos

E-mail municipio

dosrius@diba.cat
 

Municipi del Maresme, al límit amb el Vallès Oriental, en plena Serralada Litoral (serres del Corredor i del Far), a la capçalera de la riera d'Argentona, que pren en aquest sector el nom de riera de Dosrius, des de la confluència de les rieres del Far i de Canyamars

Dosrius poble del maresme

Dosrius

El poble de Dosrius centra la caseria l'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, esmentada des del 1304 i engrandida al segle XVI; és un ampli edifici d'estil gòtic amb campanar de torre quadrada

A llevant del poble, seguint la riera de Canyamars, hi ha la capella de Sant Llop, copatró de la parròquia, petit edifici del segle XVIII (com a capella de Santa Eulàlia és esmentada des del 1353 i al segle XVI s'introduí l'advocació a sant Llop)

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de Dosrius

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de Dosrius

Lugares de Interés

Iglesia de Sant Andreu del Far, de estilo gótico tardío, alberga las tumbas de los condes de Bell-Lloc.

Santuario del Corredor, de estilo gótico catalán, data del siglo XVI y se alza a 632 m. de altura, en la cima de la sierra con el mismo nombre.

Iglesia gótica de Sant Esteve en Canyamars.

Pou de Glaç de Canyamars

Castillo de Dosrius

A l'any 1978, el "Grup d'Esplai El Rovelló" decideix crear dos gegants, un drac i uns deu cap-grossos. Amb paper, cartró, fustes, llana i roba, i sobretot amb molta il·lusió la tasca es va portar a terme, i el dia de la Festa Major de Sant Llop, 1-9-1978, els gegants, cap-grossos i drac, inicien el que fou la seva primera cercavila. Foren batejats amb els noms de "ROVELLÓ i PIMPINELLA".

Ajuntament de Dosrius

Ajuntament de Dosrius

La proximitat amb Mataró i l'abundància d'aigua han fet que des dels anys seixanta s'hi establissin una sèrie d'indústries que donen feina a unes 500 persones. Amb una llarga tradició de lloc d'estiueig, s'hi han creat diverses urbanitzacions (L'Esmeralda, Can Canyamars, Can Figueres). El conjunt de la població flotant és d'unes 2 800 persones.

El municipi comprèn, també, els pobles de Canyamars i de Sant Andreu del Far, el veïnat de Rimbles i el santuari del Corredor.

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua