BARCELONA

Datos del Pueblo

Cubelles

Pueblo

Cubelles

Municipio

Cubelles / Comarcas: Garraf

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

12773

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08880

Teléfono

93-8950300

Fax

93-8952729

Oficina Turismo

93 8952500

Web Oficial

Cubelles

Web de Interés

La Vila de Cubelles

E-mail municipio

tur.cubelles@diba.es
 

Municipi del Garraf, al límit amb el Baix Penedès, a la costa, a la vall del riu de Foix, des del seu sector engorjat, aigua avall del pantà de Foix, fins a la desembocadura. La platja Llarga, la platja de la Mota de Sant Pere, la platja de Les Salines i la platja de Les Gavines conformen tres quilòmetres de litoral. A més, des de fa uns anys, la platja Llarga de Cubelles a rebut el reconeixement de la Unió Europea amb la concessió de la Bandera Blava. Les platges cubellenques – la Llarga i la Mota de Sant Pere – disposen durant la temporada d’estiu del Servei de Salvament i Socorrisme.
Les platges disposen dels serveis de dutxes, lavabos adaptats i rentapeus.

La platja Llarga, la platja de la Mota de Sant Pere, la platja de Les Salines i la platja de Les Gavines conformen tres quilòmetres de litoral. A més, des de fa uns anys, la platja Llarga de Cubelles a rebut el reconeixement de la Unió Europea

La playa de Cubelles

Punts d'interès de Cubelles: (en fotos)

L'església parroquial és dedicada a Santa Maria; a l'indret de l'antic castell fou bastit, a la fi del s XVII, un casal, segons els plans de Josep de la Concepció, que pertangué als Llupià, després marquesat d'Alfarràs. El municipi comprèn la caseria de la Palma i les antigues quadres de Gallifa, de Rocacrespa, de Sant Pere (on hi havia el priorat de Sant Pere de Cubelles) i de Marmorta.

Cubelles está situada al sur de la comarca del Garraf, es una típica villa costanera abierta al mar

Vista de Cubelles

El Carrer Major, que va de l'església a una de les sortides de la vila, es caracteritza per les cases de planta baixa i dos pisos i perquè hi conviuen una arquitectura popular i altres construccions del segle XIX.

En una cantonada al Carrer Major hi ha la Casa de la Vila, edifici molt renovat, amb data al llindar del 1792, de planta baixa, dos pisos d'alçada i coberta plana.

El Castillo de los Marqueses d'Alfarràs es el edificio más emblemático de los cubellences. Reconstruido en el año 1675 sobre las ruinas del antiguo castillo de Cubelles (siglo X), acoge en sus dependencias la Oficina Municipal de Turismo, y en un futuro el Museo Charlie Rivel Hall y el Museo de Historia Natural cedido por la familia Travé

La capella de Sant Antoni de Pàdua, situada al número 33 d'aquest carrer, fou construïda per Marià Gassó el 1694, segons la llinda del seu portal. És un edifici d'una sola nau, coberta amb teulada de dos vessants, amb campanar de cadireta.

El municipi comprèn la caseria de la Palma i les antigues quadres de Gallifa, de Rocacrespa, de Sant Pere (on hi havia el priorat de Sant Pere de Cubelles) i de Marmorta.

Desembocadura del riu Foix

Cubelles: La Desembocadura del riu Foix

Cubelles: La Desembocadura del riu Foix

La recuperació dels espais humits de la desembocadura del riu Foix ha convertit aquesta zona en una de les de major  atractiu del municipi. El riu Foix -que des de la construcció del pantà del Foix està sec la major part de l’any - és un altredels elements emblemàtics de la població.

A la desembocadura del Foix, a més de poder passar un dia enmig de la Natura, es pot observar el comportament de les aus autòctones d’aquesta zona o gaudir de les àrees de pícnic.
L’espai també està adreçat a les escoles, que poden visitar i estudiar l’ecosistema d’un riu mediterrani com és el del Foix.

La seva desembocadura està separada del mar per una barrera de sorra acumulada pels corrents marítims i els dipòsits pluvials, formant llacunes d’aigua dolça al seu interior. L’Espainatural del delta del Foix manté el braç de sortida a la marque es va formar arran de les riuades de 1994, a la qual s’haafegit un segon braç deixant una illa al mig, connectada amb la zona d’esbarjo a través d’unes passarel·les de fusta. Una  altra passarel·la de fusta sobre un dels braços del riu serveix de punt d’observatori del desenvolupament natural de la desembocadura del Foix.

En Cubelles podéis degustar la cocina natural del Garraf, cocina de los pescadores. Los platos típicos son el All cremat, el Rossejat, el Bull de tonyina y la Sopa blanca, entre otros. A través de los restaurantes como plato de temporada y mediante pequeñas celebraciones (Xatonades), el Xató está instaurado en el pueblo de Cubelles desde hace muchos años.

Este año Cubelles celebrará la tercera edición de la fiesta del Xató. Una fiesta popular dirigida a todos, en la cual, quien lo quiera, podrá degustar este producto y disfrutar de los actos previstos para el Tercer Concurso de Mestres Xatonaires.

La Oficina Municipal de Turismo, está situada en un de los edificios históricos más importantes de la villa, El Castillo de los Marqueses d'Alfarràs

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua