BARCELONA

Datos del Pueblo

Corro D´Avall

 

Pueblo

Cap de Municipi: Corró d´Avall

Municipio

Les Franqueses del Valles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7448

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera de Ribes, 2

Código postal

08520

Teléfono

93-8467676

Fax

93-8467767

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Corro D´Avall informació

Web de Interés

Associació Cívica i Cultural de Corró d'Avall

E-mail municipio

aj.franqueses@lesfranqueses.cat
 

Prop de l'aiguabarreig de la riera de Corró amb el Congost, hi ha el poble de Corró d'Avall (232 m d'altitud), cap del municipi, on hi havia 4 374 h el 1970, 4 015 dels quals residien al nucli urbà i la resta en poblament disseminat i el 1990 hi havía 2 910 h. A Corró d'Avall la carretera actual segueix el traçat de l'antic camí ral.

Del 1104 és la consagració, pel bisbe Berenguer de Barcelona, de l'església parroquial antiga (que es conserva transcrita al registre de les Dotalies de l'Arxiu Diocesà de Barcelona) la qual, restaurada a la fi del segle XVI amb l'afegiment d'unes capelles cobertes amb volta d'ogives, fou cremada el 1936 i destruïda el 1939, juntament amb els altars de Sant Isidre i del Roser, barrocs, que posseïa.

Església de Santa Eulàlia de Corró d'Avall: L'antiga església romànica del segle XII fou cremada durant la guerra civil i enderrocada posteriorment. L'actual data de l'any 1954.

Església de Santa Eulàlia de Corró d'Avall

L'església parroquial actual, dedicada a santa Eulàlia de Mèrida, fou beneïda el 1954, té planta de creu grega i una cúpula al creuer. Té tres naus separades per columnes amb capitells corintis; la nau central és coberta amb volta de llunetes i les naus laterals i els braços del transsepte amb voltes d'aresta.

Dins el seu terme i al límit amb la ciutat de Granollers es formà el barri del Lledoner, que fou agregat el 1922 a aquella ciutat; amb tot, una part del nucli urbà de Granollers (barri de Bellavista, en expansió) és encara dins el terme de Corró d'Avall. Al voltant de l'estació del ferrocarril de les Franqueses s'ha format també un nou barri, que ha pres el nom del municipi.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua